Koliko god da nam se neko sviđa, ponekad odnos sa tim partnerom nije za duge staze.

Ponekad ljubav sama po sebi nije dovoljna. Potrebno je međusobno poštovanje, briga i zajedničke stvari koje će par uvek da veže. Ako te dodirne tačke izostanu, veza će kad tad pući.

Ovo su najčešći znaci da veza neće uspeti:

1. Ne verujete u iste stvari

Teško je biti u vezi s nekim tko ima potpuno drugačija uverenja, očekivanja od života ili ciljeve od vas. Naravno da su kompromis i prilagođavanje mogući, ali pitanje je u kojoj meri je to moguće održavati da bi oba partnera bila zadovoljna. Želite li karijeru ili porodični život?

Ako se u tome razlikujete, zajednička budućnost je vrlo teška i gotovo neostvariva.

Razlike kao što su podrške različitim političkim strankama pa čak i različita religijska opredeljenost mogu da se prevaziđu ako su ljudi dovoljno zreli da poštuju uverenje svog partnera.

profimedia0104522195.jpg
Profimedia 
foto: profimedia

2. Shvata vas zdravo za gotovo

Gledate filmove koje je izabrao vaš partner, jedete hranu koju on voli jesti, oblačite decu u odeću za koju znate da će mu se svideti. A on kao da nije ni svestan toga. On jednostavno sve to uzima kao da tako i treba biti i kao da se to podrazumeva. Žena oseća da su njene želje, mišljenja i osećanja nebitni, a ako ih iskaže, često joj se prigovara da dramatizuje.

3. Manjak ili nepostojanje poštovanja

Manjak ili nepostojanje poštovanja među partnerima se može ispoljiti

na mnogo načina, a jedan od njih je i statičnost veze. Ako ste u dugoj vezi, a vaš partner beži od razgovora o braku, vrlo verovatno je to što s vama provodi vikende ili se vidite par puta nedeljno i ne želi više.

Ali, isto tako, može se odraziti i na mnogo gore načine kao što je emotivno ili verbalno zlostavljanje, ili pasivno-agresivni nastup. . Nekad je zlostavljanje direktno i agresivno, i na taj način vas partner zapravo kontroliše. U tim slučajevima veza je osuđena na propast.

4. Partneru nije stalo do vaših potreba

Sve što radite - radite jer to njemu tako odgovara. On očekuje da ćete vi želeti iste stvari koje on želi i uzima, a retko daje. Šta je s vašim potrebama? Kada vas je poslednji put pitao kako ste proveli dan ili se ponudio da ode u kupovinu namirnica koje su vam potrebne?

profimedia0302878002.jpg
Profimedia 
foto: profimedia

.5. Uzima, a ništa ne pruža

Od prvog dana se brinete za njegove potrebe, trudili se da mu budete oslonac i pomagali kada je pomoć bila potrebna čak i kada nije tražio. Ali,onda, kada je vama zatrebalo pomoć je izostala.

Kurir.rs/ Popsugar, Foto: Profimedia