TRIKOVI ZLATA VREDNI: Pomešajte sodu bikarbonu i hidrogen! Rešićete se fleka od laka na noktima u trenu!
Foto: profimedia

multipraktik

TRIKOVI ZLATA VREDNI: Pomešajte sodu bikarbonu i hidrogen! Rešićete se fleka od laka na noktima u trenu!

Žena -

Soda bikarbona odavno važi za veoma lekovitu supstancu, ali ljudi su joj u jednom trenutku pripisali čudotvorne moći.

Ovih 10 trikova će vam pokazati da je soda bikarbona multipraktik.

Bolja od sapuna

Mešavina sode i vode čisti naše ruke bolje nego sapun i posebno je korisna za osetljivu kožu.

foto: profimedia

Maska za kosu

Masna vam je kosa i nemate vremena za pranje? Jednostavno umasiratajte malo sode u kosu. Ako imate tamnu kosu, pripazi da ti ne ostanu beli tragovi. Takođe, korisna je i kod pranja kose: pomešajte prašak i vodu u razmeri 1:3, umasirajte na kosu, ostavite kratko da deluje, a onda dobro isperite kosu.

Prirodni dezedorans

Nemate dezodorans pri ruci? Soda bikarbona može da posluži i kao prirodni dezodorans. Pomešajte 10-15 ml vode sa malo praška i gotovu smesu nanesite ispod pazuha. Dok mnogi dezodoransi sadrže otrovne stvari, ova bezopasna alternativa uklanja znoj, a pritom štiti kožu.

Piling za ruke

Za suve i osetljive ruke odličan je piling od sode bikarbone i maslinovog ulja.

Omekšava kožu i hidrira je.

foto: profimedia

Piling od sode

Glumica Ema Stoun i druge poznate ličnosti kunu se u piling od sode bikarbone koji neutralizuje kiselost kože i obogaćuje je kiseonikom.

Evo kako da napravite piling:

Pomešajte dve trećine sode i trećinu vode, pa nanesite na lice. Ipak, ukoliko imate osetljivu kožu, pokušajte da izbegnete piling.

Skida žute fleke od laka

Mešavina sode bikarbone i hidrogena može posvetliti požutele tragove od laka na noktima. Smesu nanesite na četkicu za zube, protrljajte i ostavite 3 minuta da deluje, pre nego što uklonite smesu.

Čisti četkice od šminke

Soda bikarbona sa svojim antibakterijskim delovanjem je i poseban tajni savet za čišćenje četkica za šminku. Stavite svoje četkice u posudu sa toplom vodom i par kašika sode i ostavite da deluje minut ili dva. Nakon toga, dobro isperite.

Smanjuje opekotine

Soda je idealna za opekotine i smanjenje crvenila. Takođe, ublažuje ujed od komarca. Najbolje se okupajte u hladnoj vodi pomešanoj sa sodom ili jednostavno nanesite takvu smesu na zahvaćena područja.

Čisti odvod

Odvod u kadi ili sudoperi vam je opet zapušen? Pomešajte pola sirćeta i pola sode i polijte u odvod. Sva prljavština će izaći na površinu. Nakon 5 minuta zalijte vrućom vodom.

foto: profimedia

(Kurir.rs, Foto:Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track