Najnovije vesti

OVO JE TAJNA VELIKIH ŠMEKERA: Kada zavodite šapućite ženi na levo uvo, a evo zbog čega!
Foto: Profimedia

PUT DO SRCA

OVO JE TAJNA VELIKIH ŠMEKERA: Kada zavodite šapućite ženi na levo uvo, a evo zbog čega!

Žena

Kada želite nekog da privučete i zainteresujete za sebe, trebalo bi da mu priđete tako što će vaše usne biti u samoj blizini njegovog levog uha, što će mu "zagolicati" maštu, raznežiti ga i "omamiti".

Želite li nekog suptilno da zavedete u tek nekoliko reči? Samo napred, ali ne zaboravite da je osim sadržaja priče važan i način na koji ćete mu prići.

 

Marko Burazor, stručnjak za neverbalnu komunikaciju, kaže da je šapat na levo uho put do srca! On kaže:

 

foto: Profimedia

 

"Podvucite to "levo", jer ako nekome budete šaputali na njegovo desno uvo, efekat će biti sasvim drugačiji. Kada želite nekog da privučete i zainteresujete za sebe, trebalo bi da mu priđete tako što će vaše usne biti u samoj blizini njegovog levog uha, što će mu "zagolicati" maštu, raznežiti ga i "omamiti", ali pokrenuti određene centre u mozgu. Vaš glas će ga privući i pokrenuti da razmisli o vama. Istovremeno će vaša desna ruka biti slobodna i moći ćete da je "iskoristite" tako što ćete suptilno, tokom priče, dodirnuti sagovornika. Ukoliko, međutim, sa nekim vodite poslovni razgovor ili želite da ga držite na distanci, onda se strane obrću - obratite mu se na desno uho. Time ćete staviti do znanja da su vaše namere "operisane" od emocionalnog ili su čisto profesionalne. To su te male mudrosti koje mogu da budu od velike koristi", savetuje Marko.

 

foto: Profimedia

 

Naučnik Rodžer Speri objašnjava da je pravilo prosto, jer desna hemisfera mozga kontroliše mišiće leve strane, dok leva hemisfera upravlja mišićima desne. Pa tako, kada namignete desnim okom, radi leva strana vašeg mozga, a kada vam neko "dotakne" levo uho, pokrenuće desnu stranu mozga.

 

"Upravo je desna hemisfera odgovorna za emocije, osećaje, intuiciju i prepoznavanje lica, dok je leva zadužena za nauku i logiku", objašnjava Rodžer.

 

Kurir.rs/Novosti, Foto: Profimedia

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...