DA LI SMETE DA FARBATE KOSU? Ovaj test od 10 sekundi otkriće vam sve! Nemojte da napravite katastrofu!
Foto: Profimedia

OBAVEZNO PROVERITE

DA LI SMETE DA FARBATE KOSU? Ovaj test od 10 sekundi otkriće vam sve! Nemojte da napravite katastrofu!

Žena -

Oštećenu kosu ne treba farbati! Pazite jer to može da bude katastrofa! Važno je da proverite da li smete da se upustite u bojenje, a evo kako to da učinite.

Ako se odlučite da sami kod kuće farbate kosu, frizeri vam savetuju da dobro obratite pažnju na neke stvari i proverite u kakvom je ona stanju uz pomoć ovog jednostavnog testa.

Izdvojite prstima jedan pramen kose i izravnajte ga. Na pramen stavite nekoliko kapi vode i posmatrajte koliko vremena je potrebno da kosa upije te kapljice.

foto: Profimedia

Ako kosa upije vodu u roku od 10 sekundi onda je kutikula kose previše oštećena i kosu nije moguće jednako ofarbati. Ako kapljicama treba više od 10 sekundi da se upiju onda je vaša kosa u dobroj formi.

Na oštećenje kutikule, spoljašnjeg ljuskastog sloja kose, utiče češljanje mokre kose, preterana upotreba pegle, uvijanje stajlerom i izbeljivanje. Zbog svega ovoga kosa gubi vlagu i nakon toga je ispucana.

Kako biste je oporavili i vratili joj stari sjaj, smanjite izloženost topoti bilo da je reč o fenu, presi ili figaru. Ne fenirajte je odmah nakon pranja jer je tada puna vode i izrazito krhka.

foto: Profimedia

(Kurir.rs, Foto: Profimedia)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) OVAKO SE FRIZER DOVODI DO LUDILA!! Praktičan savet kako de se našalite sa svojim frizerom!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track