Najnovije vesti

DA LI SMETE DA FARBATE KOSU? Ovaj test od 10 sekundi otkriće vam sve! Nemojte da napravite katastrofu!
Foto: Profimedia

OBAVEZNO PROVERITE

DA LI SMETE DA FARBATE KOSU? Ovaj test od 10 sekundi otkriće vam sve! Nemojte da napravite katastrofu!

Žena

Oštećenu kosu ne treba farbati! Pazite jer to može da bude katastrofa! Važno je da proverite da li smete da se upustite u bojenje, a evo kako to da učinite.

Ako se odlučite da sami kod kuće farbate kosu, frizeri vam savetuju da dobro obratite pažnju na neke stvari i proverite u kakvom je ona stanju uz pomoć ovog jednostavnog testa.

Izdvojite prstima jedan pramen kose i izravnajte ga. Na pramen stavite nekoliko kapi vode i posmatrajte koliko vremena je potrebno da kosa upije te kapljice.

foto: Profimedia

Ako kosa upije vodu u roku od 10 sekundi onda je kutikula kose previše oštećena i kosu nije moguće jednako ofarbati. Ako kapljicama treba više od 10 sekundi da se upiju onda je vaša kosa u dobroj formi.

Na oštećenje kutikule, spoljašnjeg ljuskastog sloja kose, utiče češljanje mokre kose, preterana upotreba pegle, uvijanje stajlerom i izbeljivanje. Zbog svega ovoga kosa gubi vlagu i nakon toga je ispucana.

Kako biste je oporavili i vratili joj stari sjaj, smanjite izloženost topoti bilo da je reč o fenu, presi ili figaru. Ne fenirajte je odmah nakon pranja jer je tada puna vode i izrazito krhka.

foto: Profimedia

(Kurir.rs, Foto: Profimedia)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) OVAKO SE FRIZER DOVODI DO LUDILA!! Praktičan savet kako de se našalite sa svojim frizerom!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...