7 DANA PILA SAM DETOKS VODU: Rekli su mi da to skida salo sa stomaka i EVO šta mi se desilo!
Foto: Pritnscreen

ISTRAŽIVALA SAMA

7 DANA PILA SAM DETOKS VODU: Rekli su mi da to skida salo sa stomaka i EVO šta mi se desilo!

Žena -

Dok traje zima, gde se najviše praznuje i jede, ubrzo zažalimo jer nagomilamo dobijemo kilogram više.

Ovo je ispovest jedne devojke koja je pokušala da za sedam dana skine masne naslage sa stomaka.

"Ne mogu reći da se žalim, obožavam da jedem. Međutim, dok istovremeno u meni čuči mala debeljuca koja bi vrlo rado provirila na površinu, moja druga polovina je mršavica koja zazire od grama sala.

Kako je "nova godina, nova ja", odlučila sam da promenim loše navike i krenem s vežbanjem odmah na početku. Uz to, za probijanje leda, trebalo je jedna dobra detoksikacija.

Inače, detoks vode su moja noćna mora. Sve koje navodno deluju u sebi imaju krastavac ili gorkaste sastojke od kojih mi se diže želudac. Međutim, kako sam spremna iskočiti iz vlastite kože za dobar eksperiment, odlučila sam sledeće: nedelju dana ću vežbati, dobro se hraniti (iako ništa specijalno dobro!) i pritom ću dnevno popiti najmanje litru detoks vode.

Zvuči lakše nego što jest, veruj mi.

foto: profimedia

U bespuću detoks voda, koje naravno obećavaju iste stvari, fokusirala sam se na one koje su navodno vezane za topljenje sala na stomaku.

"Izvrsno!", pomislila sam, po hiljaditi put naivno se nadajući da će nešto i pomoći. U ovoj mešavini nalazili su se menta, đumbir, limun i krastavac, što mi se činio kao dobar i potencijalno ukusan omer. Očekivano, prevarila sam se, jer je krastavac i uz sve ostalo uspeo da bude dominantan. Ipak, ispijala sam tu vodu kao da ne postoji sutra, a koliko god sam se žalila koleginicama da ne mogu, na kraju sam i uspela.

foto: profimedia

U početku nisam nijednom primetila da se išta na (ili u) mom telu menja od ove tečnost - vežbala sam svakodnevno po. 30 minuta i jela pretežno vegetarijanska jela, iako nisam izbegavala ugljene hidrate (pojela sam i picu, bombone, testeninu više puta nedeljno). Tek sam u drugoj polovini nedelje primetila kako mi se metabolizam ipak malo ubrzao, što je za moj izrazito spor metabolizam bilo poprilično osvežavajuće. Pri tom, i stomak mi je izgledao fenomenalno i manje sam se naduvala, što je još jedan od mojih većih problema. E sada, ključno pitanje ostaje neodgovoreno: je li moj stomak izgledao mnogo bolje nego inače već što sam ga počela aktivirati na dnevnoj bazi ili je detoks voda zaista pomogla?

Da se razumemo, nisam otopila salo sa stomaka, ali mi stomak deluje utegnutije, sa definisanjem mišićima i svakako je odličan poticaj za daljnji rad.

Kako sam već dva dana pošto sam prestala da pijem ovu vodu primetila da mi se, nekim čudom, voda više zadržava u organizmu i probava radi sporije, mogu reći da sada totalno podržavam detoks vodu, čak iako mi nije ukusna.

Lepo je svoje telo isprati od toksina, dati mu novi start i tako pomoći i samoj sebi, jer ćeš se osećati lakše i poletnije. Uz to, naravno, predlažem i da kreneš da vežbaš i da se što bolje hraniš, jer "paket" sreće, zadovoljstva i novopronađene upornosti koji te očekuje je zaista neprocenjiv.

Ja nastavljam dalje danas, a ti?

foto: Pritnsceen

(Kurir.rs/24sata.hr/Foto Printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

ŠTA SVE LJUDIMA NEĆE PASTI NA PAMET? Kada vidite šta rade OVE blogerke neće vam biti dobro!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track