Najnovije vesti

KAKO DA ELIMINIŠETE LOŠE VARENJE I NADUTOST ZA 10 DANA: Za savršen metabolizam!
Foto: Promo

KAKO DA ELIMINIŠETE LOŠE VARENJE I NADUTOST ZA 10 DANA: Za savršen metabolizam!

Žena

Brz i stresan način života, kojim danas živi veliki broj ljudi, ima dosta posledica, a jedna od najtežih svakako je neizbalansirana ishrana.

Masna, brza i teška hrana koja čini dobar deo dnevnog jelovnika vodeći je uzrok nadutosti i lošeg varenja, a uz nezdrave navike poput brzog jedenja, fizičke neaktivnosti i neutvrđenog rasporeda obroka, usporen metabolizam je gotovo zagarantovan.

Simptomi da vaš probavni sistem ne radi kako treba nisu ni malo prijatni - među njima je zatvor, dijareja, bol u stomaku, kiselina u želucu, u nekim slučajevima i mučnina, loš zadah...

Kako biste stali na put lošem varenju, neophodno je da usvojite dobre navike, a one loše zauvek odbacite. Ovih 5 su najvažnije:

1. Ne preskačite doručak

2. Pijte što više vode

3. Jedite polako i svaki zalogaj dobro sažvaćite

4. Neka porcije ne budu previše obilne

5. Počnite više da se krećete i vežbate

Uz promenu ovih navika, postoji neizostavan pomoćnik koji može da vam olakša tegobe izazvane lošim varenjem, i to već nakon 10 dana - probiotik.

Probiotici su živi mikroorganizmi, poznati kao dobre bakterije, čije unošenje u pravoj količini ima odlične efekte po zdravlje - pospešuju crevnu floru, jačaju imunitet, smanjuju upale, sprečavaju dijareju, zatvor, pomažu kod sindroma nervoznih creva...

Neke studije su ukazale da probiotici mogu da doprinesu i regulisanju nivoa holesterola i visokog pritiska, čak i da su odlična prevencija protiv raka debelog creva.

Efikasnost probiotika ogleda se u tome što su najčešće korišćeni probiotici, Bifidobacterium i Lactobacillus, zapravo normalni "stanovnici" creva čoveka, pa njihovo unošenje kroz ishranu pomaže da se crevna flora unapredi i izbalansira.

Generalno, uvođenje probiotika u svakodnevnu ishranu pomaže očuvanju celokupnog zdravlja.

Odličan način da obogatite ishranu i unesete probiotike u organizam jesu fermentisani mlečni napici sa dodatkom probiotika, a jogurt je definitivno najbolji izbor.

Jogurt obogaćen probiotskim i prebiotskim kulturama, može da vam pomogne da rešite problem lošeg varenja i nadutosti već nakon 10 dana! Ispijajte ga kao samostalan napitak, mešajte sa žitaricama za doručak, sa voćem za užinu i brzo ćete videti pomak.

Dobre bakterije iz ovog jogurta pomažu i da se unapredi i crevna mikroflora u stomaku, koja je direktno odgovorna za dobru probavu i sistem za varenje koji funkcioniše bez greške.

Redovnim konzumiranjem probiotskog jogurta regulisaćete varenje brže nego što ste mislili da je moguće, a osećaćete se neuporedivo bolje i lakše. I ne zaboravite - kada se probava reguliše, i metabolizam se ubrzava, pa ćete uspeti i da se oslobodite kojeg kilograma viška!

(Promo)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...