SREDOZEMLJE POZIVA NA LETOVANJE: Malta i Kipar, dva divna ostrva u toplom moru, koje je priroda nagradila lepotom, a kultura i istorija dodatnim zanimljivim sadržajima
Foto: Promo

SREDOZEMLJE POZIVA NA LETOVANJE: Malta i Kipar, dva divna ostrva u toplom moru, koje je priroda nagradila lepotom, a kultura i istorija dodatnim zanimljivim sadržajima

Žena -

Kipar je najistočnije ostrvo u Sredozemnom moru, sa više nego povoljnim geografskim položajem. Na raskrsnici tri kontinenta – Evrope, Azije i Afrike, Kipar je uvek bio na putu osvajača i interesantan pohodima velikih vojskovođa.

Zbog toga je, iako pre svega asocijacija na očaravajuće, peščane plaže,ova lepa, ostrvska zemlja, takođe veoma zanimljiva i turistima čiji motiv nije samo boravak na plaži uz more, već i upoznavanje kulture i istorije svojih domaćina. Već par godina, ova destinacija nalazi se u ponudi turističke agencije 1-A Travel

foto: Promo

Pafos malo mesto na Kipru, proglašeno je 2017. godine za Evropsku prestonicu kulture. Razloga je mnogo, od poznate legende o rođenju grčke boginje Afrodite u Pasfosu, preko antičkog amfiteatra Odeon, do tvrđave Pafos, koja je u istoriji sliužila i u zatvorske svrhe. Takva bogata i važna istorija zaslužuje jednako kvalitetan smeštaj, pa nam iz agencije 1 A Travel preporučuju luksuzan odmor u hotelu Elysium 5* U Pafosu, gde su se rađali kraljevi i boginje, zaslužujete upravo takav tretman. Hotel se nalazi na maloj peščanoj plaži u uvali i pruža uslugu noćenja sa doručkom (samoposluživanje, izbor više jela), polupansion (doručak i večera) ili pun pansion (doručak, ručak i večera). U okviru hotela se nalazi i odličan spa program, za potpun i nezaboravan ugođaj.

foto: Promo

Republika Malta je ostrvska država čiju obalu zapljuskuje Sredozemno more. Na veoma interesantnom, strateškom položaju, između Afrike i Italije (Sicilije), Malta se često kroz istoriju nalazila na putu velikih osvajačkih sila, poput Feničana i Rimljana, a kasnije Velike Britanije. Usled tako burne istorije, danas je Malta jedna posve zanimljiva destinacija na kojoj se na skladan način sudaraju mnoge kulture, stvarajući koheziju koja se oslikava u specifičnom jeziku, arhitektonskim remek-delima, koja ostavljaju bez daha i atipičnoj kuhinji, u kojoj ipak nije teško naslutiti mediteranske korene.

Malta se odlikuje mediteranskom klimom, blagim zimama i više nego prijatnim letnjim temperaturama. To bi bio još jedan od razloga zbog kojih je Malta veoma atraktivna za turiste koji pristižu sa svih strana sveta. Svako može pronaći na Malti svoje parče raja, ali idealna je za one koji vole spoj aktivnog odmora, upoznavanja kulture destinacije na kojoj borave, ali i da se okupaju na lepoj plaži.

foto: Promo

Malta se od ove godine nalazi u ponudi turističke agencije 1 A Travel Sa ponosom ističu brojne, kvalitetne hotele, a ovaj put, reč-dve o hotelu Le Meridien St Juliens 5* .Ovaj velelepni hotel sa očaravajućim pogledom na zaliv Batuta, pružiće vam luksuznu Maltu koju ćete pamtiti dugo. Duge, večernje šetnje na prelepom šetalištu u čijem se središtu nalazi hotel, dodatno će doprineti lepim uspomenama na Maltu i Le Meridien Kako se nalazi u srcu mesta poznatog po dobrom provodu i bogatom noćnom životu, šetnja nije jedina opcija. Brojni restorani, kafei i noćni klubovi su tu za one koji ne preferiraju šetnju. U blizini je i zona odličnog šopinga, a plaža se nalazi na pešačkoj udaljenosti od hotela.

foto: Promo

Ukoliko vam je u planu ipak mirno, porodično letovanje sa decom, verovatno će vam više odgovarati Antalijska regija u Turskoj U 1 A Travelu (https://www.1atravel.rs/) kao i svih godina do sada, veoma je popularna akcija „dvoje dece gratis“ Veliki broj hotela nudi besplatan smeštaj za dvoje dece u pratnji dve odrasle osobe, što je za mnoge veoma značajna stavka u planiranju letovanja.

Turistička agencija 1 A Travel preko cele godine u ponudi ima magični Egipat

a od ove godine i polaske za kratko upoznavanje sa Istanbulom

prestonicom Turske i čarobnim spojem Evrope i Azije, od već 199 evra po osobi.

Detaljnije na zvaničnom sajtu turističke agencije 1 A Travel

(Promo - tekst / Foto:Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track