PRIČA O ISTANBULU: Kako se nežno i neprimetno uvlači pod kožu Grad na sedam brda
Foto: Promo

PRIČA O ISTANBULU: Kako se nežno i neprimetno uvlači pod kožu Grad na sedam brda

Žena -

Nekada prestonica tri velika carstva, Rimskog, Vizantijskog i Osmanskog, a danas najveći grad u Turskoj i njen kulturni i privredni centar, Istanbul se ležerno “raskomotio” na Bosforskom moreuzu, grleći dva kontinenta. Oba, i Evropa, i Azija, pamte Istanbul i kao Konstantinopolj i kao Carigrad, a Istanbul danas će svakako biti nešto što ni vi nikada nećete zaboraviti.

foto: Promo

Nepredvidivo skladan spoj istoka i zapada na Mramornom moru, oduvek je bio meta posetilaca sa različitim namerama. Kada jednom zakoračite ulicama Istanbula osetite duh grada koji živi preko 1000 godina, udahnete mirise istoka i oči vam se ispune arabesknim šarama, raznobojnim staklićima i gomilicama začina, i sami ćete poželeti da Istanbul postane samo vaš. Nije za očekivati da ga, kao Konstantin Veliki možete nazvati po sebi, ali ga možete prisvojiti srcem putnika i radovati se ponovnim susretima. Ništa manje ne treba očekivati od Grada sedam brda.

foto: Promo

Istanbul je Aja Sofija, Plava džamija, Taksim, Topkapi, Dolmabahče, ali i mnogo više. Ovaj multilulturalni grad je i Egipatski bazar koji miriše na cimet, šafran i jasmin, presijava se u hiljadu boja staklića na nakitu i lampionima,i Kapali čaršija koja blješti od skupocenog zlata i diše kroz žamor cenkanja. Istanbul su i mala, šarena kolica na kojima kupujete đevrek ili pečeni kesten na svakom ćošku, a uživate u ukusu dok nastavljate šetnju. Istanbul je i sveže isceđen sok od pomorandže ili nara.

foto: Promo

U ponudi turističke agencije 1 A Travel nalazi se i paket aranžman koji uključuje avionski prevoz i usluge vodiča na destinaciji. Prvi planirani polasci na tri noćenja planirani su već u prvoj polovini aprila. Jedan od hotela koji su u ponudi za ovaj turistički aranžman jeste Grand Yavuz Hotel 4*

foto: Promo

koji se nalazi na tek 1km udaljenosti od impresivne Plave džamije, a samo 5 km od Taksima, poznate i popularne šetališne zone u kojoj je šoping pravo uživanje. Hotel je renoviran, a nudi uslugu noćenja sa doručkom.

Za detaljnije informacije o pomenutom aranžmanu, kao i sve vezano za ostatak široke ponude 1 A Travel agencije, posetite naš zvanični sajt.

(Promo - tekst / Foto: Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track