MALTA VAS ZOVE: Uživajte na ostrvu u koje morate da se zaljubite na prvi pogled
Foto: Promo

MALTA VAS ZOVE: Uživajte na ostrvu u koje morate da se zaljubite na prvi pogled

Žena -

Republika Malta je ostrvska država čiju obalu zapljuskuje Sredozemno more. Na veoma interesantnom, strateškom položaju, između Afrike i Italije (Sicilije), Malta se često kroz istoriju nalazila na putu velikih osvajačkih sila, poput Feničana i Rimljana, a kasnije Velike Britanije. Usled tako burne istorije, danas je Malta jedna posve zanimljiva destinacija na kojoj se na skladan način sudaraju mnoge kulture, stvarajući koheziju koja se oslikava u specifičnom jeziku, arhitektonskim remek-delima, koja ostavljaju bez daha i atipičnoj kuhinji, u kojoj ipak nije teško naslutiti mediteranske korene.

foto: Promo

Malta se odlikuje mediteranskom klimom, blagim zimama i više nego prijatnim letnjim temperaturama. To bi bio još jedan od razloga zbog kojih je Malta veoma atraktivna za turiste koji pristižu sa svih strana sveta. Svako može pronaći na Malti svoje parče raja, ali idealna je za one koji vole spoj aktivnog odmora, upoznavanja kulture destinacije na kojoj borave, ali i da se okupaju na lepoj plaži.

foto: Promo

Malta se od ove godine nalazi u ponudi turističke agencije 1A Travel . Sa ponosom ističu brojne, kvalitetne hotele, a ovaj put, reč-dve o hotelu Le Meridien St Juliens 5* . Ovaj velelepni hotel sa očaravajućim pogledom na zaliv Batuta, pružiće vam luksuznu Maltu koju ćete pamtiti dugo. Duge, večernje šetnje na prelepom šetalištu u čijem se središtu nalazi hotel, dodatno će doprineti lepim uspomenama na Maltu i Le Meridien . Kako se nalazi u srcu mesta poznatog po dobrom provodu i bogatom noćnom životu, šetnja nije jedina opcija. Brojni restorani, kafei i noćni klubovi su tu za one koji ne preferiraju šetnju. U blizini je i zona odličnog šopinga, a plaža se nalazi na pešačkoj udaljenosti od hotela. Još neki od hotela koji su za svaku preporuku, a cenovno su nešto povoljniji su Plaza & Plaza Regency Hotel 3* u prelepoj Sliemi ili Mellieha Bay 4* u istoimenom mestu.

foto: Promo

Ukoliko vam je u planu ipak mirno, porodično letovanje sa decom, verovatno će vam više odgovarati Antalijska regija u Turskoj. U 1A Travelu kao i svih godina do sada, veoma je popularna akcija „dvoje dece gratis“ . Veliki broj hotela nudi besplatan smeštaj za dvoje dece u pratnji dve odrasle osobe, što je za mnoge veoma značajna stavka u planiranju letovanja.

foto: Promo

Turistička agencija 1 A Travel preko cele godine u ponudi ima magični Egipat , a od maja i prelepi Kipar.

foto: Promo

Detaljnije na zvaničnom sajtu turističke agencije 1 A Travel .

( Promo tekst - Foto: Promo )

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track