SPAVAJTE GOLI, SMRŠAĆETE BRŽE: Hit dijeta! Kako da smršate a da ne radite baš ništa!
Foto: Shutterstock

Idealno za takmičare u ležanju

SPAVAJTE GOLI, SMRŠAĆETE BRŽE: Hit dijeta! Kako da smršate a da ne radite baš ništa!

Žena -

Ko ne voli da vežba, dočekao je svojih pet minuta jer kilograme možete da izgubite i spavajući!

Na duge staze, to je sjajna metoda, objavio je sajt Brigt side i donosi čak 9 pametnih načina da smršate ne radeći ništa.

Batalite gazirano, popijte proteinsko

Ne pijte sokiće, gazirana i slatka pića nego pred spavanje popijte jedan proteinski šejk jer ćete tako povećati broj kalorija koje telo sagori dok se odmara.

foto: Shutterstock

Skromna večera Večerajte manji obrok, ali nikako pred sam odlazak u krevet jer će ga telo pretvoriti u mast. Ništa alkoholno

Čaša vina može ili manje pićence u večernjem izlasku, ali posle toga ne treba odmah ići u krevet jer ćete teško zaspati. Planirajte, od pića do sna treba da prođe najmanje tri sata. U 9 u krevet! Naravno, ne mora baš u 9, ali je bitno da uspostavite ritam i u krevet odlazite, koliko je moguće, ako ne u isto onda u slično vreme. Ko dobro spava i to 7-8 sati, brže topi i kalorije i salce.

foto: Shutterstock

Ne vežbajte pred spavanje da se ne rasanite

Ko vežba, brže se rasani, a to uveče ne treba da radite. Ujutru vežbajte da se razbudite, a veče je namenjeno za odmaranje.

Iz spavaće izbacite TV, telefon, tablet...

Nekome TV pomaže da lakše zaspi, ali svetla i zujanje svih tih uređaja može samo da vam naruši san, zato u krevet idite bez njih. Rashladite spavaću sobu Ne spavajte u pretoploj sobi, prevrtaćete se celu noć. Sobu lepo rashladite i provetrite, spavanje na 18 stepeni sjajno je za mršavljenje jer sagoreva više kalorija nego u pretoploj prostoriji.

foto: Shutterstock

Spavajte u potpunom mraku

Navucite roletne, isključite TV i slične uređaje, a ne treba vam ni noćno svetlo... Tako se lakše proizvodi melatonin koji omogućava dubok san i brže sagorevanje kalorija.

Spavajte goli!

Ko spava golišav, brže topi salce jer umotani u sve i svašta, posebno u debelo ćebe ili jorgan, nećete moći da sagorite kalorije ako vam je pretoplo.

(Kurir.rs/Bright side/Foto:

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) BRENIN SIN IMAO JE 119 KG, A ONDA JE SMRŠAO 50 KG: Jeo je samo salate, a onda je naručio OVOLIKU pljeskavicu da ni vama neće biti dobro

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track