OVU VEŽBU RADITE SAMO 10 MINUTA DNEVNO: Držite noge podignute uz zid, a evo kojih 5 pozitivnih promena u ZDRAVLJU vas čekaju!
Foto: Profimedia

KORISNO ZA ZDRAVLJE

OVU VEŽBU RADITE SAMO 10 MINUTA DNEVNO: Držite noge podignute uz zid, a evo kojih 5 pozitivnih promena u ZDRAVLJU vas čekaju!

Žena -

Ovo nije obična vežba, već prava terapija. Slična je jogi, čiji je cilj da uspostavi vezu između tela i duha, a takođe je veoma korisna i za cirkulaciju.

Nemojte se plašiti da isprobate nešto novo. Ova vežba neće uticati na vašu figuru, niti će učiniti vaše noge lepšim, ali će vam pomoći da se bolje osećate i fizički i psihički, što je takođe veoma važno.

5 korisnih efekata ove vežbe:

- Smanjuje otok u nogama

-Otklanja sindrom umornih nogu

-Poboljšava varenje

-Opušta nervni sistem

-Doprinosi psihičkom miru.

foto: Profimedia

Izvođenje vežbe:

Pronađite mirno mesto i izdvojte 10 minuta koje ćete posvetiti sebi. Potrebno je da obezbedite uslove koji će vam omogućiti da zatvorite oči i odmorite se. Ako u isto vreme budete pričali telefonom ili čitali poruke, nećete postići isti efekat.

Lezite na leđa, butine bi trebalo da budu 15 do 50 centimetara udaljene od zida. Savijte noge u kolenima i oslonite se petama uz zid. Ukoliko se butine nalaze pod pravim uglom u odnosu na leđa, tada će zadnjica biti na ispravnom rastojanju od zida. Ispravite noge i oslonite se na zid čitavom površinom stopala. Ne savijajte noge u kolenima i opustite ih. Stavite jastuk pod glavu (ili leđa). Trebalo bi da vam bude jako udobno. Zatvorite oči i dišite.

Stavite jedan dlan na stomak, a drugi na srce. Budite svesni svog disanja. Udišite brojeći do 2, a izdišite brojeći do 4. Zadržite se u ovom položaju 10 minuta zatvorenih očiju. Dišite i opustite se.

foto: profimedia

Kurir.rs/Novi.ba, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track