KONZUMIRALA JE 20 GRAMA HEROINA DNEVNO: Nije znala gde se nalazi! A zbog ovoga je napravila totalni PREOKRET! (FOTO)
Foto: Printscreen Instagram

NEVEROVATNO

KONZUMIRALA JE 20 GRAMA HEROINA DNEVNO: Nije znala gde se nalazi! A zbog ovoga je napravila totalni PREOKRET! (FOTO)

Žena -

Azaria Faver iz Edinburga bila je zavisnica od heroina i dane je provodila na ulici proseći, a onda joj se život okrenuo naglavačke kada je saznala da je trudna.

Danas je zdrava i srećna mlada mama koja najveće zasluge za svoje ozdravljenje pripisuje upravo svom detetu, piše Daily Mail.

Njena ćerka, Bela Kaledonia, sada ima pet meseci i s mamom redovno posećuje časove za mame i bebe. Azaria je, osim toga, upisala i fakultet te studira socijalni rad.

Azaria, koja se navukla na heroin sa samo 15 godina, sad piše i blog kako bi na taj način inspirisala i ohrabrila sve koji su u sličnim problemima.

U doba najgore zavisnosti, konzumirala je čak 20 grama heroina dnevno. Znala je biti toliko izvan sebe da često nije znala ni ko je ni gde se nalazi. Ona i njen partner Aleks Adair ostali su u potpunom šoku kad su saznali da je trudna. Zbog svoje zavisnosti i zdravlja, pretpostavljali su da ne mogu imati dece.

Nakon šokantnog saznanja, posetili su kliniku za beskućnike gde su dobili potvrdu da je Azaria trudna te su im saopštili da će im dete odmah po rođenju biti oduzeto i dato na usvajanje jer su oni, kao teški zavisnici, nesposobni da se brinu o njemu.

Tad se u Azariji nešto prelomilo i čvrsto je odlučila rešiti se droge.

"Izašla sam od doktora u suzama. Nisam mogla dopustiti da se to dogodi i da mi uzmu bebu. Istoga trenutka sam se prijavila na program odvikavanja. Ponekad je bilo jako teško i bila sam u iskušenju da odem i kupim heroin. Koristila sam ga od 15. godine, to je bilo nešto što sam uvek činila. Želja za drogom bila jaka i stalno sam mislila na to", priznaje Azaria.

Propisana joj je metadonska terapija, a kada se beba rodila njen život se iz korena promenio.

"Čim sam je primila u ruke znala sam da se više nikada neću vratiti drogi. Od tog trenutka više nikad nisam pomislila na heroin. I dalje koristim metadon, ali doze su mi sve manje i manje te ću ga se uskoro potpuno rešiti. Ne želim da moja ćerka misli da su svakodnevno odlasci u apoteku normalni", kaže Azaria.

Kurir.rs/Mirror/Foto: Printscreen Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track