ZANIMLJIVA MALTA: Filmski set iz 1980. godine, danas je jedna od najvećih turističkih atrakcija ovog mediteranskog ostrva
Foto: Promo

ZANIMLJIVA MALTA: Filmski set iz 1980. godine, danas je jedna od najvećih turističkih atrakcija ovog mediteranskog ostrva

Žena -

Ova mala i gusto naseljena ostrvska država, na kojoj gotovo nikada ne pada sneg, ima da ponudi mnogo više od kristalno providne morske vode i sunca. Malta je iz dana u dan sve popularnija turistička destinacija i kod nas, ali razloga za to ima puno više nego što se može rečima opisati. Svakako jedna od najpoznatijih turističkih atrakcija ovog sredozemnog ostrva jeste simpatično, šareno Popajevo selo.

foto: Promo

Mali zaliv (Anchor Bay) na Malti , odabran je 1979. godine za filmski set scensko-muzičkog spektakla o crtanom strip junaku mornaru Popaju. Da bi se autentično dočarala scenografija neophodna da se oživi jednooki, mišićavi mornar, bilo je potrebno čak sedam meseci rada. Očekivani šarm junaku filma, koji naprosto obožava spanać i od njega postaje nadljudski snažan, poklonio je poznati, talentovani komičar Robin Vilijams, koji nažalost nije više među nama.

foto: Promo

Priču o mornaru Popaju, koji škilji na jedno oko, jede spanać kroz lulu, ludo voli svoju krakatu Olivu i muči muku sa negativcem Badžom i njemu sličnima, svi znamo. Nema prepreke koju Popaj ne može da savlada, nema neprijatelja sa kojim on ne može da izađe na kraj. Samo mu je potreban spanać i Olivina ljubav. Boreći se za dobre i ispravne ciljeve, Popaj nas uvek usput i nasmeje, što ga je decenijama činilo omiljenim likom iz stripa i crtaća među generacijama dece.

foto: Promo

Od davne 1980. godine, kada je nastalo kao scenografija za film, do danas, Popajevo selo je poraslo u jednu od glavnih turističkih atrakcija Malte . Za mlade i sve one koji se tako osećaju, poseta je moguća preko cele godine, a zagarantovan je dobar provod i vesele i šarene uspomene. Kome se učini da je jednodnevna poseta premalo ili je baš veliki fan ovog simpatičnog momčića i njegovih dogodovština, može da se odluči na organizaciju venčanja na ovom romantičnom i kolorističnom mestu, u zalivu sa prozirno plavom vodom.

foto: Promo

Tematsko selo je sve samo ne improvizacija. Poseta Popajevoj kući, Olivinoj ili Badžinoj je nešto što očekujete. Muzej stripa ili muzička soba u kojoj se možete upoznati sa muzikom iz filma, takođe je nešto što nije neočekivano. Ono što će vas iznenaditi jesu kostimirani domaćini koji žive ovu priču, uživaju u glumi i animiranju turista, posebno dece. Neobični izgleda kuća, njihove vesele boje, retro muzika živih nota, razdragani domaćini i obala koja oduzima dah, stvoriće vam nezaboravne uspomena na Maltu .

foto: Promo

Od ove godine, u ponudi turističke agencije 1 A Travel nalazi se ova interesantna destinacija. U ponudi su brojni hoteli širom ostrva, od kojis se specijalno izdvajaju Plaza & Plaza Regency Hotel 3* u neposrednoj blizini Valete i Mellieha Bay 4* , u istoimenom zalivu, predivno plave boje, na severnoj strani ostrva.

( Promo tekst - Foto: Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track