KIPAR, DRAGI KAMEN SREDOZEMLJA: Za svakoga ima ponešto
Foto: Promo

KIPAR, DRAGI KAMEN SREDOZEMLJA: Za svakoga ima ponešto

Žena -

Kipar je najistočnije ostrvo u Sredozemnom moru, sa više nego povoljnim geografskim položajem. Na raskrsnici tri kontinenta – Evrope, Azije i Afrike, Kipar je uvek bio na putu osvajača i interesantan pohodima velikih vojskovođa. Zbog toga je, iako pre svega asocijacija na očaravajuće, peščane plaže,ova lepa, ostrvska zemlja, takođe veoma zanimljiva i turistima čiji motiv nije samo boravak na plaži uz more, već i upoznavanje kulture i istorije svojih domaćina. Već par godina, ova destinacija nalazi se u ponudi turističke agencije 1 A Travel.

foto: Promo

Za sve one koji žele svoj odmor da provedu uživajući na prelepim plažama, u hotelima sa odličnom uslugom i sadržajima, da posete mnoge istorijske lokalitete i odmore oči na jedinstvenim prirodnim lepotama, Kipar predstavlja pravi izbor. Najpoznatija letovališta Kipra, o kojima je suvišno bilo šta govoriti, su svakako Larnaka, jedan od najstarijih gradova na ostrvu i Limasol, drugi po veličini grad na Kipru.

foto: Promo

Još jedan biser među gradovima predstavlja Aja Napa, čuvena po netaknutoj prirodi, dugim peščanim plažama i toploj vodi, te tako predstavlja savršeno mesto za ljubitelje kupanja, sunčanja i sportova na vodi. Za one koji vole noćni život, tu je popularni trg “The Square”, prepun restorana, kafića i noćnih klubova, koji goste drže budnim i u veselom raspoloženju do duboko u noć.

foto: Promo

Među većim i značajnijim mestima ovog dela ostrva, svakako treba istaći i Pafos i Protaras. Pafos, nekadašnja antička prestonica Kipra, predstavlja najveće kulturno blago ostrva, a o njegovom arheološkom značaju dovoljno govori činjenica da se ceo grad nalazi na Uneskovoj listi svetske kulturne baštine. Ne treba zaboraviti ni 27 prelepih plaža ovog grada, koji ovu regiju čine idealnom za uživanje u sunčanju, plivanju i ronjenju. Protaras se nalazi na jugoistočnom delu Kipra, nekada stari grad Leukolla, a danas moderna turistička destinacija sa mnogobrojnim hotelskim kompleksima koji predstavljaju pravo mesto za nešto mirniji i pravi porodični odmor.

foto: Promo

Neki od hotela za preporuku su: Elysium 5* u Pafosu, Grand Resort 5* u Limasolu ili Nestor 4* u prelepoj Aja Napi.

(Promo tekst)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track