TRAŽITE SVOJ KOMADIĆ RAJA NA LETOVANJU: Letovanje u Hurgadi i jednodnevni izlet na Rajsko ostrvo
Foto: Promo

TRAŽITE SVOJ KOMADIĆ RAJA NA LETOVANJU: Letovanje u Hurgadi i jednodnevni izlet na Rajsko ostrvo

Žena -

Kada nas gradska, letnja žega pritisne, kada nas obuzmu obaveze ili problemi, kada nas prosto umori svakodnevnica, vrlo često pomislimo ili izgovorimo kako bismo pobegli na pusto ostrvo. Možda jedan dan na tom ostrvu deluje malo za sve one dane koje smo pretrpeli pod vrućinom, među brigama i obavezama, ali zato višednevni odmor u Egiptu sa jednodnevnim izletom na Rajsko ostrvo definitivno rešava stresa, puni oči lepotom, a memoriju nezaboravnim slikama prozirnog plavog mora.

Izlet počinje okupljanjem ispred ronilačke marine u Memši, turističkom centru Hurgade prilikom kojeg se iznajmljuje oprema za snorkling – peraja, maska i disaljka. Svi oni željni drugačijeg mora, obale sa sitnim peskom, prošaranim školjkama i upoznavanja sa egzotičnim svetom Crvenog mora, ukrcavaju se na turističke brodiće, koji su uredni i čisti. Osoblje je veoma ljubazno i uslužno, pa zato nikako nemojte zaboraviti da po povratku ostavite bakšiš. Na brodiću se možete poslužiti brzinskom kafom i osvežavajućim napicima, ali ono što je puno važnije, možete uživati u beskonačnom plavetnilu koje udruženi stvaraju, nebo iznad Egipta i Crveno mora koje ga grli. Bićete usluženi toplim vetrom koji vam miluje lice, suncem koje vas boji u letnju boju i društvom živahnih galebova koji u potrazi za hranom, sve vreme nadleću brodić.

foto: Promo

Nedaleko od samog ostrva, brodić će se zaustaviti u blizini koralnog grebena, gde svi koji su iznajmili opremu mogu da upoznaju podvodni svet Crvenog mora – bezbroj riba, različitih veličina, svakojakih boja i oblika, koje se kriju i hrane među raznobojnim koralima i sunđerima. Njih očekuje avantura kao iz Diznijevih crtanih filmova „Mala sirena“ ili „Potraga za Nemom“. Oni koji su odlučili da iz nekog razloga preskoče ove deo izleta, mogu se okupati u čistom, dubokom plavetnilu i osvežiti se pre dolaska na ostrvo.

Kratko nakon ponovnog okupljanja, brodić će se usidriti na par desetina metara od obale Rajskog ostrva, a izletnici će čamcem biti preveženi do pontonskog mostića sa kog će zakoračiti na to dugo traženo parče raja.

foto: Promo

Dok se malo saberete od sunca, vetra i boja, dok se okrenete na sve strane oko sebe, shvatićete da ste zaista tu, na Rajskom ostrvu, na dosanjanom komadiću raja, u koje ste pobegli bezbroj puta tokom godine, kad vas je nešto mučilo. Iznad vas, bistro i čisto, svetlo nebo bez i jednog oblaka, sa koga samo prijateljski pozdravlja toplo i neumorno sunce. Svakako, pazite se njegove naklonosti, ovde je posebno jaka i naravno, neophodne su sve mere zaštite u vidu šešira ili kačketa, hlada, mleka za sunčanje sa značajnim zaštitnim faktorom…

foto: Promo

Ispred vas, neverovatan prizor. Kristalno čista voda iznad svetlog peska, čini da more izgleda svetle plavo-zelene boje uz obalu, dok prema pučini postaje sve intenzivnije tirkizna. Ispod vas, taj isti, skoro beli pesak, kao najmekša i najprijatnija podloga po kojoj ste ikada hodili. Sa leve i desne strane, prostranstvo nešto drugačijeg peska, žuto-zlatnog i nešto krupnijeg, po kome su razbacani ogromni suncobrani, pokriveni suvim lišćem palme, koje prijatno šušti na vetru i stvara predivnu, nežnu igru senki za one koji pod njima leže na tankim prostirkama od trske.

foto: Promo

U organizaciju izleta, uključen je i ukusan ručak u jednostavnom restoranu u hladovini, gde će vas osvojiti odlično meso ili riba sa grila, u kombinaciji sa tahini sosom, hladno osveženje po imenu „karkade“ koje se pravi od cveta hibiskusa i zaslađenje u vidu ukusnog i hladnog voća – dinje i pomorandže. Na velikom stolu, čekaju vas još i salate, arapski pita hleb, grilovano povrće, orijentalni pirinač, pa čak i supa.

foto: Promo

Ostatak slobodnog vremena do povratka na brodić, možete iskoristiti za dremku pod onim sjajnim suncobranima, za uživanje u moru i malom akva parku ili za odmor u tropskom baru, uz kafu, sladoled ili pivo, odakle je odličan pogled na binu, na kojoj se održava polučasovni spektakl tradicionalnog plesa – trbušnog plesa i plesa derviša, uz zvuke arapske muzike i dobrovoljno učešće samih posetilaca.

foto: Promo

Izlet traje između osam i devet sati, potpuno je vredan i vašeg vremena i vašeg novca, pa nikako nemojte dozvoliti da ga preskočite, ukoliko ste već u Hurgadi.

Za najveći i najbolji zbor hotela u regiji Crvenog mora – Hurgada, Soma i Makadi Bay, El Gouna, Sahl Hasheesh i Marsa Alam, ali i za druge ponude za letovanje, posetite zvanični sajte turističke agencije 1 A Travel.

(Promo teks)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track