ISPOVEST MLADIĆA SA POTEŠKOĆAMA U RAZVOJU ĆE VAS DOVESTI DO SUZA: Zamišljam da se ljubim sa osobom koju volim, a ostaću sam... Jer ko hoće momka sa deformitetom?
Foto: Profimedia

TUŽNO

ISPOVEST MLADIĆA SA POTEŠKOĆAMA U RAZVOJU ĆE VAS DOVESTI DO SUZA: Zamišljam da se ljubim sa osobom koju volim, a ostaću sam... Jer ko hoće momka sa deformitetom?

Žena -

Mnogi i ne razmišljaju kako je osobama sa poteškoćama u razvoju kao što su hodanje na štakama, trajno ostajanje u kolicima, kojima je oštećen neki deo tela ili su gluvi i slepi.

To uzrokuje veliki stres, frustraciju i komplikuje život toj osobi, kao i svima koji su uključeni u to.

foto: Profimedia

Jedan anonimni mladić imao je potrebu da sa svima podeli ispovest, a sigurno nećete ostati ravnodušni.

"Ja sam sa poteškoćama u razvoju i izgledam kao nenormalna osoba, iako su mi mentalne funkcije očuvane. Hodam uveče gradom i vidim dvoje mladih kako se zagrljeni ljube, onako baš sa puno ljubavi, utonuli jedno u drugo. A onda pogledam sebe. I sve to zamišljam, iako nikad za ove 24 godine nisam nikad doživeo (sve je izvesnije da ni neću, jer ko hoće momka sa deformitetom)", počeo je on i nastavio:

"Zamislim sebe kako se nežno ljubim sa osobom koju volim, kako šetamo zagrljeni ili držeći se za ruke, pa onda stanemo da je poljubim, uvlačeći joj ruku u kosu... Kako zagljeni gledamo filmove uz kokice. Zamišljam kako je prosim. Kako na venčanju kaže "DA" i kako plešemo prvi ples. Zamišljam sebe u ulozi muža, oca, kako se igram sa klincima. I kad ostarim da se igram sa unucima kako se moj deda igrao sa mnom. Izvinite ako delujem patetično, ali teško mi je. Velika većina vas je kroz sve to prošla i već imate porodicu, a ja ću ostati sam. Roditelji neće doživeti da se njihov sin jedinac oženi. Loza moje porodice se završava", rekao je mladić u svojoj ispovesti.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Ispovesti, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track