MILIONI ŠIROM SVETA VEZUJU GUMICU OKO OVOG DUGMETA NA ŠPORETU: Izgleda neverovatno glupo, ali kad saznate zašto, odmah ćete to i vi URADITI!
Foto: Profimedia

Fantastičan trik

MILIONI ŠIROM SVETA VEZUJU GUMICU OKO OVOG DUGMETA NA ŠPORETU: Izgleda neverovatno glupo, ali kad saznate zašto, odmah ćete to i vi URADITI!

Žena -

Šta radite kada nikako ne možete da se setite gde ste ostavili ključ, novčanik ili neku važnu sitnicu? Ili kada ne možete da se setite da li ste zaključali vrata/isključili peglu i slično? Ako ste kao većina, verovatno radite potpuno pogrešne stvari!

foto: Profimedia

Profesor Majkl Solomon, autor knjige "Kako naći izgubljene stvari", ima rešenje za sve naše svakodnevne probleme.

- Kada izgubite neku sitnicu, da biste je našli, um mora da vam bude u odgovarajućem stanju. Umesto da jurcate kao muva bez glave, sedite, skuvajte sebi čaj i recite sebi "Sigurno ću naći ključeve". Potom ih potražite tamo gde obično stoje, ali budite svesni efekta kamuflaže - možda i jesu na svom mestu, ali ispod nekog drugog predmeta. Ako nisu na svom mestu, verovatno su tamo gde su poslednji put bili u upotrebi, pa se setite kada je to i gde bilo. Ako i dalje ne ide, poslužite se sledećim trikovima - savetuje dr Solomon.

foto: Profimedia

Pretražite detaljno, ali samo jednom!

Ne vrtite se u krug. Nakon što ste dobro proverili jedno mesto, ne vraćajte se na njega.

Pitajte ukućane!

Prvo proverite da li je predmet na svom uobičajenom mestu. Ako nije, postoji šansa da ga je sklonio neko od ukućana, pa ih pitajte.

Eureka zona

Da, to postoji. Većina izgubljenih predmeta je upravo tamo gde ste mislili da jesu. Drugi su u neposrednoj blizini, a profesor tvrdi da je ta "Eureka zona" u radijusu od 45cm od originalne lokacije.

foto: profimedia

Ako ste zaboravili da li ste ugasili šporet, oko dugmeta kojim palite ringlu ili rernu vežite gumicu. Kada isključite šporet, uzmite gumicu i stavite je u džep, pa svaki put kada se zapitate da li je šporet zaista isključen, gumica u džepu uveriće vas da je tako.

Kurir.rs/nova.ba/Foto Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track