TURSKA RIVIJERA: Blaga mediteranska klima obogaćena raskošnom istorijom!
Foto: Promo

TURSKA RIVIJERA: Blaga mediteranska klima obogaćena raskošnom istorijom!

Žena -

Južna obala Turske poznata kao Turska rivijera, poseduje peščane plaže koje nude gotovo sedam meseci kupanja godišnje, prekrasne krajolike i raznovrsne istorijske atrakcije. Okupana suncem preko 250 dana godišnje, ova obala je raj za sunčanje i kupanje. Uz umerenu mediteransku klimu, baš ta istorija je ono što Tursku rivijeru čini pravim nacionalnim blagom, koje se nesebično deli sa turistima iz celog sveta.

foto: Promo

Prostirući se u pojasu koji varira od sto do dvesta kilomatara širine, između planine Taurus i mora, regija je oduvek tokom istorije bila centar kulturnih interakcija, trgovačkih pregovaranja i političkih igara. Od najranijih dana, u ovoj regiji su nastajali gradovi sa puno stanovnika, koji su se brzinski razvijali i postajali lako napredni i bogati. Nekoliko desetleća unazad, regija je povratila svoj značaj u razvoju poljuprivrede i naravno, turizma.

foto: Promo

Vrhovi zadivljujuće planine Taurus pokriveni su snegom kako zimi, tako i leti. Južno od planina nalazi se Antalijska regija pravi biser turizma: duge peščane i šljunkovite plaže, zalivi i uvale opasane borovim šumama i tirkizno plavo more. Atraktivnost regije nije svedena samo na plivanje, kupanje i sunčanje. Ovo je pravi raj za sve vrste sportskih aktivnosti, od vindsurfinga do planinarenja, od jedrenja, preko ronjenja, sve do skijanja.

foto: Promo

Zahvaljujući umerenoj mediteranskoj klimi, regija je plodno tlo za brojne raznovrsne kulture poput citrusa, banane, avokada, pamuka i drugog voća, povrća i cveća.

foto: Promo

Čitavom dužinom Turske rivijere, nalaze se brojna antička nalazišta (posebno Side i Antalija ,od kojih su mnoga uključena na UNESCO listu kulturne svetske baštine.

foto: Promo

Pored istorijskog i kulturnog bogatstva i prirodne lepote, Tursku rivijeru, rajem za letovanje čine i odlični hoteli, ljubaznost domaćina i usluga na svetskom nivou.

foto: Promo

Ukoliko planirate godišnji odmor u narednih nekoliko dana, slobodnih mesta ima širom ove prekrasne Alanja nudi hotel Azak 3* u Antaliji pogledajte ponudu hotela iz lanca Royal, ili hotel Porto Bello 5* a iz istog lanca Royal hotela u mestu Side ,čeka vas sjajan Royal Alhambra Palace 5*

foto: Promo
foto: Promo

Za dodatne informacije o navedenim hotelima, ali i drugim hotelima i destinacijama iz ponude turističke agencije 1 A Travel

(Promo - tekst / Foto:Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track