VLASNICA BUTIKA OTKRILA KAKO VAS VARAJU KADA KUPUJETE: Evo šta sve treba da proverite pre nego što kupite BRENDIRANE stvari!
Foto: Profimedia

PAZITE NA LAŽNJAKE

VLASNICA BUTIKA OTKRILA KAKO VAS VARAJU KADA KUPUJETE: Evo šta sve treba da proverite pre nego što kupite BRENDIRANE stvari!

Žena -

Lažne dizajnerske torbice danas toliko nalikuju pravima da ih je gotovo nemoguće prepoznati sve dok vam za mesec dana ne ispadne kopča ili ne pukne remen.

Posebno ih je teško prepoznati kad kupujete na internetu gde čak 61 posto kupaca kupi lažnu torbicu pod dojmom da je prava. Suvlasnica prodavnice s dizajnerskom odećom zato je otkrila kako prepoznati lažnu dizajnersku torbicu. Donosimo njenih sedam saveta u nastavku.

PROVERITE KVALITET MATERIJALA

Prave dizajnerske torbice su gotovo uvek izrađene od prave kože, a pravu je kožu vrlo lako prepoznati na dodir, ali i prema mirisu.

DOBRO PREGLEDAJTE KOPČE

Kopče na pravim torbicama su teške i ne zvuče šuplje kad po njima pokušate da kucate.

foto: profimedia

PROVERITE SVE ŠAVOVE

Dizajnerske torbice su uvek besprekorno sašivene. Zato proverite svaki šav jer ako naiđete na veće greške kao što je prekid i uvođenje novog konca ili neravan šav, možete biti sigurni da se radi o lažnjaku.

JEFTINA POSTAVA JE JOŠ JEDAN ZNAK

Dobro proverite postavu jer se logo na postavi kod lažnjaka obično štampa s fotografije zbog čega može biti pomalo mutan i nepravilan ili u pogrešnoj nijansi.

UPOREDITE LOGO

Lažnjaci često imaju i nešto drugačiji logo od pravih dizajnerskih torbica. Zato dobro proverite logo i obratite pažnju na sitne detalje kod fonta.

foto: Profimedia

PROVERITE DŽEPOVE

Dobro pregledajte celu unutrašnjost i proverite jesu li džepovi na pravim mestima na kojima treba da budu. Proizvođači lažnih dizajnerskih torbica često ne obraćaju pažnju na njihovu unutrašnjost i onde su lakše vidljive greške kod kopiranja.

PROČITAJTE ETIKETE

Obratite pažnju i na ono što piše na etiketama – gde je torbica proizvedena, kakav joj je sastav, da li je logo dobro ispisan i tako dalje. Tamo ćete takođe lako pronaći eventualne znakove da se radi o lažnjaku.

foto: Profimedia

Kurir.rs/super1.net, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track