RASKINULA SAM SA DEČKOM I USLEDIO JE HOROR KAD JE VIKNUO: Ostaviću ti TRAG NA LICU za sledećeg dečka... Sedela sam u LOKVI KRVI, većina usne pala mi je na nogu! Od tada izgledam kao ČUDOVIŠTE (FOTO)
Foto: Pritnscreen/Facebook

STOP NASILJU

RASKINULA SAM SA DEČKOM I USLEDIO JE HOROR KAD JE VIKNUO: Ostaviću ti TRAG NA LICU za sledećeg dečka... Sedela sam u LOKVI KRVI, većina usne pala mi je na nogu! Od tada izgledam kao ČUDOVIŠTE (FOTO)

Žena -

Mlada Amerikanka Kajla Hejes rešila je da obelodani svoje užasno iskustvo iz dugogodišnje veze, kada je prošla kroz jezivo nasilje pri pokušaju da raskine sa sada već bivšim dečkom. Ovoj 21-godišnjakinji tadašnji dečko je odgrizao usnu, a ona je sada sve dokumentovala potresnim tekstom i nizom uznemiravajućih fotografija, a u želji da upozori sve žene da ne ulaze u toksične i nezdrave veze.

Ovog meseca njen bivši partner Set koji joj je odgrizo usnu je osuđen, a Kajla se prisetila događaja koji je trajno obeležio njen život. Prenosimo neke deliće ove ispovesti.

"To je bio dan kada je jedan deo mene umro. Sećam se svake pojedinosti tog trenutka, misli koje su mi prolazile kroz glavu bile su vrlo mračne, i samo su se pogoršavale. Sedeći u lokvi svoje krvi, većina moje usne ležala mi je na nozi, moja usta bila su u vatri, zbunjena i užasnuta, nisam znala kako ću moći ponovo da pokažem svoje lice. U tom trenutku, iskreno žudeći da su mi te sekunde i one poslednje - jednostavno sam želela da odustanem.

Nastavljala sam da prevrćem po glavi ono što se upravo dogodilo, od trenutka kad sam rekla Setu da se neću pomiriti s njim. Od trenutka kad sam dobila buket cveća u glavu s leđa, pa dok nisam otišla brzo u svoj auto i posmatrala nekontrolirano drhtanje svojih nogu, pa dok konačno nisam pogledala kako podiže bačene stvari s poda. Nisam mogla da shvatim kako se to tako brzo dogodilo. Nisam mogla da shvatim kako je moguće da je toliko besan.

Od stavljanja stvari na mesto suvozača, do njega koji pokušava na silu da me poljubi. Naravno, kao što sam već rekla, nisam bila tamo da budem opet s njim. Odbila sam, ali sam osećala da me ne pušta. Osećala sam suze na pola puta. Potom sam počela da vrištim iz sveg glasa, i da tražim pomoć u strahu za goli život. Zatim me je izvukao iz mog vlastitog automobila i zalupio mi je vrata pred licem kako bi mogao da ode i pobegne od onoga što je upravo učinio. Nastavio je da me zove kad sam ušla u kola hitne pomoći. Nikada neću moći da razumem odakle toliko gneva u njemu.

... Sećam se kad sam se probudila, gledala sam prema medicinskoj sestri i pokušavala da poboljšam atmosferu oko sebe, pa sam se šalila kako sada ne moram da se maskiram za Noć veštica kako bih sve uplašila, da sada mogu ići ja kao ja; ona se kiselo nasmejala i kimnula, a zatim je donela masku kako bih pokrila lice. Tada me je pogodilo sve - ovo je moja nova stvarnost. Ono iz čega sam se upravo probudila nije bila šala. Ni jedan dan u životu neću se probuditi i živeti ponovo svoj "normalan" život.

Mesecima sam krivila sebe za ono što mi se dogodilo. Ali, sada sam napokon shvatila da nisam kriva. To se dogodilo zato što sam odlučila da ne želim da budem s nekim za koga sam znala da me ne zaslužuje, što se i opet pokazalo ispravnim… Bila sam vlasništvo, imovina svog napadača, manipulisao je mnome do tačke da sam izgubila gotovo sve i svakoga iz svog života. Dan kada sam izašla iz te veze bio je jedan od najboljih dana mog života. Premda, to je bio dan kad je on pukao. Kad je shvatio da je izgubio svu kontrolu nada mnom - verujem da je to ono što ga je navelo da pređe granicu.

Nisam imala pojma šta je zlostavljanje, dok Set nije počeo da me psihički i fizički zlostavlja. Imala sam 17 godina kad sam počela vezu sa njim, a on je imao 21. Od samog početka bilo je mnogo znakova da treba da odem, ali to je bila moja prva ozbiljna veza. Mnogi se pitaju zašto sam ostala ako je bilo tako loše, ali ono što oni ne znaju jeste da nije uvek bilo loše. Imali smo neke veoma lepe periode kada je bio sjajan, ali kad je bio loš, postao je moja noćna mora. Razmislite o tome, neki od vas možda imaju ćerku ili si i ti nekada bila ta devojka...

Uvek sam mislila da ako odustaneš kad je postalo loše, onda to znači da ga ne voliš stvarni, ali došlo je do tačke u kojoj ne 'odustaješ', nego moraš da odeš, jer je to pitanje života ili smrti.

Ono što takođe ne znaju jeste da sam mnogo puta pokušala da raskinem, ali kad sam to učinila, samo se pogoršalo. Ali, konačno sam skupila hrabrosti da kažem da je gotovo i čvrsto sam stajala iza svoje odluke.

Kada se sve to dogodilo, bila sam oko mesec i po dana na prvoj godinu fakulteta, sada zaostajem godinu dana-.

Zbog toga što sam morala da pauziram studije, izgubila sam stipendiju, pa će sada moja majka morati sve platiti iz vlastitog džepa kad se vratim na fakultet. Htela sam prisustvovati početku ovog semestra, ali zbog vesti o još jednoj operaciji, nisam mogla. Kad se to dogodilo, morali smo da prodamo prvu kuću koju je moja majka ikada kupila. Mesto gde se dogodio napad bio je tačno niz ulicu od naših ulaznih vrata. Nisam mogla da se vratim u svoj dom nedeljama, svaki put bih imala napad panike samo kada bih ugledala ulicu. Nisam mogla ni da vozim dva meseca, jer sam bila na lekovima. Mislila sam da za mene nema više nikakve koristi na ovom svetu. Teško je biti mlada devojka, jer imaš toliko očekivanja o tome kako treba da izgledaš, ša možete da zamislite koliko su velike bile moje nesigurnosti kada sam imala spljošteno lice sa ožiljkom preko pola lica i bila poznata kao "devojka kojoj je odgrižena usna". Osećala sam se poput čudovišta. Nisam mogla da se otarasim straha da ću ga negde stresti opet. Nisam mogla ni da jedem, koristila sam slamčice. Ni dan danas ne mogu da grizem hranu. Vrištala sam u snu i imala sam noćne more, zapravo imam ih dalje.

Nekada sam želela veliku porodicu i puno dece, ali sam sada protiv toga - imam osećaj da ću ih staviti u opasnost, ako ih donesem na svet. Ako je Set pukao samo zato što sam odbila njegov poljubac, šta će mi tek uraditi kada me vidi sa porodicom.

...Svi mi savetuju da ne objavljujem ništa o tome da li sam srećna i šta sada radim, ali Set je uzeo dovoljno moje sreće. Neću da mu dopustim da mi je opet oduzme ili da mi ne dozvoli da živim život o kakvom sam maštala. Niko ne razume kako je svaki dan borba za ustajanje i odlazak u svakodnevicu, ali ako sednem i dopustim da me to porazi, samo će dobiti još veće zadovoljstvo od onoga što je učinio.

Iskreno, mogla bih da nastavim s tim koliko je ovo promenilo moj život, ali zaustaviću se na ovome. Hvala što si slušala moj glas. Nastaviću da nosim ožiljke kao krila i nastaviću da budem draga i snažna. Izdićiću se iznad svega!"

Kurir.rs/Žena/Foto Pritnscreen/Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track