ZELENA DOLINA HURGADE: Sahl Hasheesh, mesto gde vaši snovi ne prestaju nakon buđenja
Foto: Promo

ZELENA DOLINA HURGADE: Sahl Hasheesh, mesto gde vaši snovi ne prestaju nakon buđenja

Žena -

Jesen i zima kod nas su dosta hladni i promenjivih temperaturnih oscilacija, pa deluje nezamislivo da na samo tri sata leta od Beograda, preko cele godine živi pravo, pravcato leto. Onima koji su se prvi put uputili ka Egiptu zaista je teško da to zamisle i zato dozvoljavaju sebi da negoduju zbog ranog ustajanja zbog leta, pospanosti i hladnoće. Kada iznad oblaka, iz sve snage grane sunce, a ubrzo nakon toga pod sobom ugledate nepregledno prostranstvo peska i pustinjskog kamena, već ste dobrim delom preboleli sve probleme ranojutarnjeg leta.

foto: Promo

Po sletanju na aerodrom u Hurgadi postajete lagano svesni da zima nije svuda ista. Prijatna temperatura vazduha preko dvadesetpet stepeni učiniće da sve predrasude koje ste poneli nestanu. Slično se dešava i sa vašom zimskom odećom. Toplo egipatsko sunce na koži, miris soli u vazduhu i bezbroj razigranih palmi na zlatno-tirkiznoj obali, sada su početak vašeg dana.

foto: Promo

Na samo dvadesetak kilometara udaljenosti od tog istog aerodroma, na Crvenom moru, poznatom kao „more sedam boja“, nalazi se zaliv Sahl Hasheesh. Naizgled beskrajnih 12,5 km zlatne peščane obale ljubi prozirno plavo more u ovom zalivu, čije romantično ime prevedeno na naš jezik jeste „zelena dolina“.

U bajkovitu dolinu izuzetne lepote, sa građevinama i ukrasima iz persijskih i arapskih priča, ušuškao se ekskluzivan hotel sa pet zvezdica, Premier Le Reve. Govorimo o jedinstvenom hotelu, namenjenom onima sa istančanim ukusom i jasnim željama po pitanju toga kako njihov zasluženi odmor treba da izgleda. Hotel je, pre svega, namenjen isključivo starijima od 16 godina, te je potpuno posvećen udovoljavanju potreba gostiju kojima je potreban mir, odmor i odmerenost u svakom smislu. Veoma je interesantan parovima svih godina, a prava je poslastica za uživanje u medenom mesecu.

foto: Promo

Već sam ulaz hotela Premier Le Reve i njegov svetao i prostran lobi govore sve prethodno navedeno. Ovde nema neželjene buke, samo prijatan žamor ćaskanja zadovoljnih gostiju. Ovde nema trke i žurbe, sve teče kao mirna reka u ritmu valcera. Zvuci akustične, lagane muzike dopiru sa pažljivo skrivenih zvučnika u urednim alejama prepunim brižno odgajanog cveća i palmi. Među njima, samo naizgled raštrkani džinovski oblutci bele boje i vesele, ali ne napadne fontane. Popločani putići u hladu palmi vode između bazena kraj kojih su uredno poređane udobne, drvene ležaljke sa tirkizno plavim peškirima. Iste boje kao što je i more u ovom delu Hurgade. Ukoliko vam, nekim čudom dosadi kupanje u dubokom i plavom moru, topao pesak i koralni greben, hotel se može pohvaliti zavidnim izborom bazena. U onom najvećem, koji se u zimskom periodu greje, možete se zabaviti i razgibati uz entuzijastične animatore. Odmah do, nalazi se nešto manji bazen sa morskom vodom, a pored toga hotel ima i još dva manja bazena, od kojih je jedan u takozvanoj silent zoni, namenjen onima koji zaista žele potpuni mir i tišinu.

foto: Promo

Kako bi sve prethodno pomenuto bilo upotpunjeno i drugim uslužnim zadovoljstvima, a pre svega gastronomskim, hotel Premier Le Reve nudi Ultra All Inclusive koncept i nekoliko a la carte restorana različitih svetskih kuhinja. Počevši od glavnog hotelskog restorana Turquoise, preko italijanskog restorana Bella i mediteranskog restorana Mermaid, do orijentalnih restorana indijske, japanske i kineske kuhinje, svuda odiše prijatna, spokojna atmosfera u udobnom i elegantnom ambijentu. Nakon preukusnih, a laganih obroka, telo zaslužuje vreme za odmor, a šta je bolje od boravka u Spa centru ili na bazenu pod nebom, kojim se hotel posebno ponosi.

foto: Promo

Nije teško zamisliti koliko se uživa u usluzi hotela Premier Le Reve (video), a uživanje vam neće ni u jednom trenutku biti narušeno, jer se brižni domaćin pobrinuo i za najsutnije detalje koji izuzetno znače svakom gostu.

foto: Promo

Na kraju, ali nikako najmanje važno, moramo spomenuti fantastične sobe u hotelu Premier Le Reve. Očekuje vas luksuzna jednostavnost, elegancija i prefinjeni minimalizam zbog kojeg ćete se osećati posebno na svakom koraku svoje sobe. Prostrane sobe, sa delimičnim ili potpunim pogledom na more i bazene, svetle boje i izuzetna higijena oboriće vas sa nogu. Ako vas to ne obori sa nogu, oboriće vas fenomenalno vino dobrodošlice Omar Khayyam u specijalnim tipovima soba za zaljubljene parove, tek venčane ili one koji se tako osećaju. Potrebno je samo da poželite ovakvo iskustvo, a sa turističkom agencijom 1 A Travel ovakve želje su lako ostvarive.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track