BISERI CRVENOG MORA: Jordan i Egipat, isto more, a brojne različite opcije za odmor i uživanje
Foto: Promo

BISERI CRVENOG MORA: Jordan i Egipat, isto more, a brojne različite opcije za odmor i uživanje

Žena -

Za sve koji su odlučili da ove godine izbegnu gužvu i najveće vrućine, ili iz nekog razloga odlože svoj odmor, tu su i dalje prilike za letovanje, čak i u jesenjim i zimskim danima. Ukoliko želite na kratko da se isključite iz svakodnevnice, svoju oazu možete naći u toplijim destinacijama, kao što su Jordan ili Egipat

foto: Promo

Istorija, bogata kultura, fascinantna arhitektura, toplo more, misteriozna pustinja. Jednom rečju, Jordan. Ukoliko tragate za begom od zime, ova neobična destinacija je pravi izbor. S obzirom na toplu klimu i u zimskom periodu, turistička sezona je aktivna tokom cele godine. Ono što Jordan takođe čini primamljivim su veoma atraktivni hoteli, koji će učiniti vaš užitak kompletnim.

foto: Promo

Ukoliko su ovo dovoljno dobri razlozi da se odlučite za putovanje u Jordan, preporučujemo Akabu kao grad koji je prepoznatljiv po prelepom Crvenom moru sa koralnim grebenima i raznobojnim podvodnim svetom. Za ljubitelje ronjenja i aktivnosti na vodi-pravi raj. Spoj sunca, dobre hrane, muzike i atmosfere će očarati sva vaša čula.

Akaba, koja je nekada bila glavna luka pomorskog saobraćaja za Aziju, Afriku i Evropu, nudi za svakoga po nešto. Za one koji vole obilaske, tu su istorijske znamenitosti i arheološki ostaci, koji zadiru duboko u prošlost i vraćaju vas u drevna vremena. Prijatne večeri možete provesti u šetnji kraj obale ili se utopiti u lokalnu atmosferu u srcu grada, van turističkih objekata, gde možete osetiti užurbaniji tempo života. Ulice ukrašene prepunim prodavnicama, kafići iz kojih dopire miris nargile i haotičan saobraćaj uvešće vas u svakodnevni život Jordanaca. Uživaćete u morskim specijalitetima, raznim specifičnim namazima i salatama, ali obavezno ostavite mesta i za slatke zalogaje.

foto: Promo

Ako biste radije „ugrabili“ priliku da se osunčate i ugrejete na drugoj strani Crvenog mora, toplu dobrodošlicu pružiće vam Hurgada sa svojim beskrajnim zlatnim plažama. Doza mistike, porcija sitnog peska i tirkizno more u neograničenim količinama, pravi recept za uživanje! Mesto na kom se prepliću drevna civilizacija, priče i legende. Od malog ribarskog sela nastala je poznata turisitička atrakcija koja se diči svojim nestvarno lepim morem i šarenolikim podvodnim svetom koji niste ni slutili da postoji. U Hurgadi ćete biti ušuškani u udobnost prostranih hotela sa mogućnošću da kombinujete opuštanje na ležaljkama sa obilaskom neverovatnog Kaira, ronjenjem na Rajskom ostrvu, koje sa pravom nosi takvo ime, ili uzbudljivim odlaskom u Saharu.

Hurgada će vam pružiti i mir i sreću i avanturu istovremeno. Možete očekivati neočekivano. To može biti druženje sa vrlo pitomim kamilama koje će vas iznenaditi dok ispijate jutarnju kafu na ležaljci i zatražiti da ih pomazite i sprijateljite se sa njima. Može biti i plivanje sa delfinima na sred Crvenog mora. Egipat je svakako jedan veliki zoološki vrt na otvorenom pun avantura i zanimljivosti.

foto: Promo

Vaš boravak u Hurgadi upotpuniće odabir dobog hotela, a među najpopularnijim je svakako hotel Desert Rose 5*. Ogroman hotelski kompleks ušuškan u veliku, raskošnu, cvetnu baštu, nalazi se desetak kilometara od centra Hurgade. Hotel izlazi na lepo uređenu peščanu plažu u obliku lagune, dugu čitav kilometar, a pored nje, gostima su na raspolaganju još dve plaže na otvorenom moru, kao i ponton. U hotelu usluga se bazira na konceptu All Inclusive, po principu samoposluživanja, a osim glavnog restorana, gostima su na raspolaganju i a la carte restorani italijanske i libanske kuhinje, kao i jedan riblji restoran. To naravno nije sve. Hotel ima brojne barove, na plaži, pored bazena i u bašti, u kojima su vam, u određeno vreme predviđeno All Inclusive formulom, dostupni osvežavajući napici i zaslađenje.

foto: Promo

Hotel Desert Rose 5* je jedan od najtraženijih iz bogate ponude turističke agencije 1A Travel , u kojoj se mogu naći hoteli po svačijem ukusu i za svačiji džep.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track