icon-checkicon-closeicon-commentsKurir_icon_fonts_template-38Kurir_icon_fonts_template-37icon-downicon-erroricon-galleryicon-homeicon-infoicon-logouticon-nexticon-passwordicon-plusicon-previcon-reacticon-searchicon-soc-fbicon-soc-gplusicon-soc-insicon-soc-mailicon-soc-rssicon-soc-twittericon-soc-vibericon-soc-wupicon-soc-ytKurir_icon_fonts_template-34Kurir_icon_fonts_template-33icon-totopicon-usericon_reactsoc-viber

Najnovije vesti

Espreso.rs


Adria media

KAKO DA SPREMITE PASTRMKU U FOLIJI: Upotpunite vašu trpezu za Badnji dan UKUSNOM RIBOM pripremljenom na OVAJ NAČIN! (RECEPT)
Foto: Profimedia

OTKRIVAMO VAM

KAKO DA SPREMITE PASTRMKU U FOLIJI: Upotpunite vašu trpezu za Badnji dan UKUSNOM RIBOM pripremljenom na OVAJ NAČIN! (RECEPT)

Žena

Pastrmka pripremljena u foliji za Badnji dan, pored prebranca, trebala bi se naći na trpezi svake srpske porodice koja teži poštovanju običaja. Pokazaćemo vam način kako da je najjednostavnije pripremite, a time će i posna trpeza biti potpuna. 

 

Od sastojka vam je potrebno: 

 

6 komada manjih pastrmki (oko 300 g jedna)

12 komada šampinjona

6 glavica crnog luka

 

Za marinadu pripremite:

 

3 kašike seckanog lista peršuna

1 kašika neslanog suvog biljnog začina

1 kašičica morske soli

2 kašičice belog luka u granulama

pola kašičice bibera

1 kašika origana

6 kašika maslinovog ulja

1 limun sok

foto: Profimedia

A evo kako ćete spremiti pastrmku: 

 

Pastrmku ako ste kupili očišćenu samo operite i odsecite peraja i rep, inače morate da je očistite spolja i iznutra i dobro operete. Pripremite šampinjone i crni luk očistite i presecite na četvrtine. Marinadu napravite od navedenih sastojaka tako što sve pomešate u činijici. Uzeti parče aluminijumske folije i sa mat strane staviti 1 pastrmku. Posuti je sa marinadom spolja i iznutra i staviti po 2 šampinjona i malo crnog luka. Foliju smotati sa jedne i druge strane i sastave preklopiti kao da pravite kesu i zatvorite strane da ne bi sokovi cureli tokom pečenja. Tako uradite sa svih 6 pastrmki i složiti ih u plitku tepsiju od šporeta. Zagrejati rernu na 200 stepeni i staviti pastrmku da se peče. Posle 20 minuta otvoriti foliju dopeći pastrmku još desetak minuta pazeći da ne izgori i presuši se. Servirati toplo uz ostalu pripremljenu hranu za Badnji dan. 

foto: Profimedia

Kurir.rs, Oklagija / Foto: Profimedia

 

 

 

 

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...

Facebook Registracija

Popunite ostala polja kako bi zavrsili registraciju

Prijavi se

ili

Registracija

Promeni lozinku

Upišite email i mi ćemo vam poslati poruku sa linkom za promenu lozinke.

Unesite novo korisničko ime i lozinku

Aktivacioni mail

Upišite email adresu na koju želite da vam se pošalje aktivacioni email.

Promena lozinke

Uspešno ste promenili lozinku.


Promena lozinke

Poslali smo poruku na Vašu email adresu sa linkom za promenu lozinke. Proverite Vaš inboks i kliknite na link u mailu. Ako se poruka na nalazu u inboxu proverite nepoželjne poruke (spam).


Aktivacija profila

Poslali smo poruku na Vašu email adresu sa linkom za aktivaciju Vašeg profila. Proverite Vaš inboks i kliknite na link u mailu. Ako se poruka ne nalazu u inboksu, proverite "nepoželjne poruke" (spam).


Aktivacija profila

Vaš profil je uspesno aktiviran. Hvala što ste se registrovali.