icon-checkicon-closeicon-commentsKurir_icon_fonts_template-38Kurir_icon_fonts_template-37icon-downicon-erroricon-galleryicon-homeicon-infoicon-logouticon-nexticon-passwordicon-plusicon-previcon-reacticon-searchicon-soc-fbicon-soc-gplusicon-soc-insicon-soc-mailicon-soc-rssicon-soc-twittericon-soc-vibericon-soc-wupicon-soc-ytKurir_icon_fonts_template-34Kurir_icon_fonts_template-33icon-totopicon-usericon_reactsoc-viber

Najnovije vesti

Espreso.rs


Adria media

SOČNO, HRSKAVO I DA PRSTE  POLIŽETE: Napravite LISNATO TESTO bolje od pekara, a recept je tako prost i jednostavan da ga može svaka domaćica napraviti!
Foto: Profimedia

super recept

SOČNO, HRSKAVO I DA PRSTE POLIŽETE: Napravite LISNATO TESTO bolje od pekara, a recept je tako prost i jednostavan da ga može svaka domaćica napraviti!

Žena

Kad poželite sebe, ali i ukućane da obradujete domaćim žu-žuom, pogačicama ili kroasanima, setite se ovog recepta - jednostavnog, povoljnog i univerzalnog za sve vrste slanih specijaliteta od lisnatog testa.

 

Donosimo ga u vidu recepta za pogačice sa sirom, ali uz fil sa mesom, šunkom, kačkavaljem ili nekim povrćem, dobija sasvim novu dimenziju.

foto: Profimedia

Potrebni sastojci:

* 500 grama brašna

* 100 ml toplog mleka

* 300 g maslaca

* 300 g sira po želji, a najbolje da bude malo masniji

* jedno jaje (za premazivanje)

* vrlo malo kvasca (veličine nokta)

foto: Profimedia

Priprema:

1. U dublju posudu stavite brašno, napravite u njemu udubljenje, pa tu razmutite mrvicu kvasca i toplo mleko. Potom dodajte polovinu sira i maslac koji je stajao na sobnoj temperaturi.

2. Sve sastojke mešajte rukama, gnječite ih i potom počnite mesite testo. Mesite sve dok ne postane kompaktno i glatko.

3. Testo razvucite po pobrašnjenoj površini, a potom preklopite stranice i ostavite tako da stoji 15 minuta.

foto: Profimedia

4. Ponovite pomenuti postupak, pa na kraju opet razvucite testo, isecite narevne krajeve, a potom vadite modlom oblike po želji - to mogu biti okrugle ili pravougaone pogačice, ili mali kvadratići za žužu, možete praviti i trougliće...

5. Nafilujte svaki komad sirom, pa preklopite drugim komadom testa. Dobijene oblike slažite na pleh obložen pek papirom.

6. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko pola sata.

foto: Profimedia

 

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...

Facebook Registracija

Popunite ostala polja kako bi zavrsili registraciju

Prijavi se

ili

Registracija

Promeni lozinku

Upišite email i mi ćemo vam poslati poruku sa linkom za promenu lozinke.

Unesite novo korisničko ime i lozinku

Aktivacioni mail

Upišite email adresu na koju želite da vam se pošalje aktivacioni email.

Promena lozinke

Uspešno ste promenili lozinku.


Promena lozinke

Poslali smo poruku na Vašu email adresu sa linkom za promenu lozinke. Proverite Vaš inboks i kliknite na link u mailu. Ako se poruka na nalazu u inboxu proverite nepoželjne poruke (spam).


Aktivacija profila

Poslali smo poruku na Vašu email adresu sa linkom za aktivaciju Vašeg profila. Proverite Vaš inboks i kliknite na link u mailu. Ako se poruka ne nalazu u inboksu, proverite "nepoželjne poruke" (spam).


Aktivacija profila

Vaš profil je uspesno aktiviran. Hvala što ste se registrovali.