icon-checkicon-closeicon-commentsKurir_icon_fonts_template-38Kurir_icon_fonts_template-37icon-downicon-erroricon-galleryicon-homeicon-infoicon-logouticon-nexticon-passwordicon-plusicon-previcon-reacticon-searchicon-soc-fbicon-soc-gplusicon-soc-insicon-soc-mailicon-soc-rssicon-soc-twittericon-soc-vibericon-soc-wupicon-soc-ytKurir_icon_fonts_template-34Kurir_icon_fonts_template-33icon-totopicon-usericon_reactsoc-viber

Najnovije vesti

Espreso.rs


Adria media

NEMA KO NE VOLI ŠPAGETE,  ALI AKO PRAVITE OVIH 5 GREŠAKA, SIGURNO ĆE BITI GNJECAVE I BLJUTAVE: Ovo je JEDINI NAČIN da skuvate testeninu i da vam uvek bude SAVRŠENA!
Foto: Profimedia

SUPER SAVET

NEMA KO NE VOLI ŠPAGETE, ALI AKO PRAVITE OVIH 5 GREŠAKA, SIGURNO ĆE BITI GNJECAVE I BLJUTAVE: Ovo je JEDINI NAČIN da skuvate testeninu i da vam uvek bude SAVRŠENA!

Žena

Špageti, taljatele, makaroni, školjkice, rezanci... Nije ni važno u kom je obliku, testeninu uvek volimo da vidimo na trpezi, a još više da je u slast pojedemo!

 

Ako želite da vaša testenina uvek bude besprekorno pripremeljena - da nije bezukusna, gnjecava ili da se ne raspada, morate da vodite računa o sledećim greškama, koje se najčešće ponavljaju.

 

Šerpa za kuvanje nije dovoljno velika

Manji lonac za kuvanje deluje kao bolji izbor je ćete koristiti manje vode koja će tako brže prokuvati, pa će i sama testenina brže da se skuva. Ipak, ovo je pogrešna odluka; testenini je potrebno više prostora i vode kako bi se ravnomerno skuvala, u suprotnom krajnji rezultat biće polovično skuvana, prilično lepljiva testenina.

foto: Profimedia

Ne solite vodu u kojoj se kuva testenina

Ako propuštate ovaj korak, grdno grešite! Dodavanje soli u vodi u kojoj se testenina kuva znatno poboljašava ukus, a ne morati brinuti - testenina svakako neće upiti svu količinu soli.

foto: Profimedia

Dodajete ulje u vodu u kojoj se kuva testenina

Ovo je najčešća greška koju ljudi prave, a uprkos tome što je istina da ovaj trik deluje tako da se komadići međusobno ne zalepe, on to radi u preteranoj meri. Naime, potrebno je da testenina bude bar malo lepljiva, kako bi se sos zadržao na njoj.

foto: Profimedia

Slepo pratite uputstvo sa pakovanja

Nemojte uvek poštovati vreme kuvanja koje je navedeno na pakovanju, reč je o okvirnoj minutaži koju treba da menjate u zavisnosti od toga da li želite al dente testeninu, ili onu mekšu. Ako vam je cilj da bude al dente, sklonite šerpu bar 2 do 3 minuta ranije sa ringle, dok je ostavite da se kuva nešto duže ako hoćete da se topi u ustima.

foto: Profimedia

Ispirete testeninu nakon kuvanja

Kada tek skuvanu testeninu stavite pod mlaz vode, lepljivi skrob koji se ispustio tokom kuvanja će potpuno nestati, pa se sos neće zalepiti za testeninu na pravi način. Zato je ispravan potez sveže skuvanu testeninu odmah ubaciti u sos i dobro promešati.

foto: Profimedia

Kurir.rs/žena/Foto Profimedia

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...

Facebook Registracija

Popunite ostala polja kako bi zavrsili registraciju

Prijavi se

ili

Registracija

Promeni lozinku

Upišite email i mi ćemo vam poslati poruku sa linkom za promenu lozinke.

Unesite novo korisničko ime i lozinku

Aktivacioni mail

Upišite email adresu na koju želite da vam se pošalje aktivacioni email.

Promena lozinke

Uspešno ste promenili lozinku.


Promena lozinke

Poslali smo poruku na Vašu email adresu sa linkom za promenu lozinke. Proverite Vaš inboks i kliknite na link u mailu. Ako se poruka na nalazu u inboxu proverite nepoželjne poruke (spam).


Aktivacija profila

Poslali smo poruku na Vašu email adresu sa linkom za aktivaciju Vašeg profila. Proverite Vaš inboks i kliknite na link u mailu. Ako se poruka ne nalazu u inboksu, proverite "nepoželjne poruke" (spam).


Aktivacija profila

Vaš profil je uspesno aktiviran. Hvala što ste se registrovali.