DŽEJMI OLIVER OTKRIO TAJNU NAJSOČNIJE PILETINE: Ako želite da ima zlatnu, hrskavu koricu, potrebna vam je OVA NAMIRNICA! (VIDEO)
Foto: Printscreen/YT

džejmi

DŽEJMI OLIVER OTKRIO TAJNU NAJSOČNIJE PILETINE: Ako želite da ima zlatnu, hrskavu koricu, potrebna vam je OVA NAMIRNICA! (VIDEO)

Žena -

Piletina iz pećnice odličan je izbor za ručak. Možete je marinirati na mnogo načina, međutim ako želite sočnu piletinu sa zlatnom i hrskavom koricom predlažemo vam da je napravite po receptu Džejmi Olivera.

Slavni kuvar savetuje da piletinu kuvate u mleku, jer kalcijum u mleku pokreće prirodni enzim u piletini zbog kojeg postaje mekša. Da bi vaša piletina imala hrskavu koricu zlatne boje savetuje da je pre stavljanja u pećnicu posolte i pobiberite, a zatim ispržite na puteru ili maslinovom ulju. Nakon toga piletinu iscedite i zatim stavite u posudu u koju ste stavili 500 ml mleka, cimet, listove kadulje, limunovu koricu i beli luk. Pećnicu zagrejte na 190 stepeni i piletinu pecite dok se ne ispeče do kraja (otprilike 90 minuta). Pre posluživanja piletinu prelijte umakom koji se napravio od mleka i začina u kom ste je kuvali. Džejmi Oliver predlaže da piletinu poslužite uz pire krompir i sezonsku salatu.

Kurir.rs, Foto: Printscreen/YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track