Najnovije vesti

SAMO OVAKO ĆETE STVARNO OBRADOVATI ŽENU ZA 8. MART: Muškarci i ne znaju šta znači pokloniti gerber, a tek šta se krije iza ljiljana ili UVELE RUŽE!
Foto: Profimedia

OTKRIVAMO

SAMO OVAKO ĆETE STVARNO OBRADOVATI ŽENU ZA 8. MART: Muškarci i ne znaju šta znači pokloniti gerber, a tek šta se krije iza ljiljana ili UVELE RUŽE!

Žena

Ukoliko želite da zaista obradujete svoju dragu buketom cveća, saznajte koju poruku koji cvet nosi, pa joj nežnim laticama sve najlepše recite. Takođe, bilo bi poželjno da znati koji je omiljeni cvet vaše drage i mnogo pre nego što se upustite u ovu avanturu.


Ljiljan

 

Kada joj poklanjate ljiljane zapravo joj govorite da je lepa. Iako je ranije predstavljao buket sa porukom "Prezirem te!" danas je sasvim suprotna situacija.

 

Crvena ruža

 

Kada nekoj dami poklonite samo jednu crvenu ružu, posebno ukoliko je tamnocrvene boje, vi njoj time govorite da je stidljiva te da joj treba podstrek za više samopouzdanja. Sa druge strane, postoji verovanje da se crvene ruže poklanjaju vešticama... Ipak, klasična crvena ruža simbol je velike ljubavi.

 

Dakle, sve je u nijansi!

 

foto: Profimedia

Uvela ruža

 

Ukoliko vam neko pokloni uvelu ružu to znači da više ne želi da vas vidi. Malo kome bi ovakav osmomartovski poklon i u šali "prošao"!

 

Žuta ruža

 

Ovo je poklon za prijateljicu. S druge strane, ukoliko među vama postoje i romantična osećanja, uglavnom je simbol ljubomore.

 

Buket gerbera i ruže

 

Kombinacija ovog cveća bila je popularna tokom viktorijanskog perioda. Isto je i danas! Ukoliko dobijete ovakav buket budite ponosni, jer neko želi da vam poruči da ste graciozni i neodoljivi! Takođe, simboliše i tajnu ljubav ili prošnju.

 

Karanfil

 

Ovaj cvet simbol je bogatstva, međutim svaka boja nosi drugo značenje. Ružičasti kaže: " Nikada te neću zaboraviti", beli predstavlja nevinost pa najčešće puni svadbene sale. Crveni, pak, kaže: "Moje srce kuca samo za tebe".

 

Žute hrizanteme

 

Ovo je buket kojim se danas slavi i čestita! Inače, u viktorijansko vreme, simbolika ovog cveća bila je potpuno drugačija - to je bio simbol uvrede i poniženja.

 

Narcis

 

Danas se žuti narcisi koriste kao simbol u kampanjama za podršku u istraživanjima lečenja karcinoma, ali nekada davno koristili su se da izraze divljenje nekom vitezu.

 

Bela ohrideja

 

Elegantan cvet za elegantnu ženu! Posebno ukoliko poklanjate nekoj dami koja je starija od vas, na primer mami, baki... Orhidejom joj na lep način možete reći da ste zadivljeni njenim šarmom i gracioznošću. Muškarci je često belu poklanjaju svekrvama.

 

Zumbul

 

Ovaj cvet pre mnogo vekova bio je povezan sa grčkim bogom Apolonom. Poklanjao se pred trčanje maratona ili pred polazak na dalek put. Žuti zumbul poklanja se kao izvinjenje.

 

foto: Profimedia

Kurir.rs/Lepaisrećna/Foto: Profimedia

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...