Najnovije vesti

DRŽITE PEŠKIRE, BRIJAČE I KOZMETIKU DALJE OD KUPATILA: Stručnjaci su dali ODLIČAN razlog za to!
Foto: Profimedia

NIJE DOBRO PO VAS

DRŽITE PEŠKIRE, BRIJAČE I KOZMETIKU DALJE OD KUPATILA: Stručnjaci su dali ODLIČAN razlog za to!

Žena

Za razvoj virusa i bakterija često su odgovorne toplota i vlaga, pa bi bilo najbolje da određene proizvode ne držite na policama u kupatilu. 

 

Stručnjaci ističu da varijacije u temperaturi i vlazi mogu narušiti njihov kvalitet, učiniti ih manje efektivnim i skratiti im rok trajanja i savetuju da lekove, ukoliko ih koristite, premestite na suvo i hladnije mesto.

Vlažno i mokro okruženje kupatila pogodno je za stvaranje buđi i bakterija pa bi bilo najbolje da peškire premestite u ormar. Ukoliko nemate prostora u ormaru, vodite računa da vam kupatilo ima dobru ventilaciju i da je konstantno provetreno.

 

foto: Profimedia


S obzirom na to da kozmetiku treba čuvati na sobnoj temepraturi, kupatilo nikako nije dobro mesto za odlaganje. Četkice za šminku su posebno sklone nakupljanju bakterija i plesni. Isto važi i za lakove za nokte i parfeme.

Takođe, u kupatilu ne treba ostavljati ni nakit, jer vlaga uzrokuje brže propadanje. U kupatilu ne trebate držati ni brijače, jer ih vlaga i para otupe, ubrzaju proces oksidacije i rđanja metala. 

 

foto: Profimedia

Kurir.rs/Klix.ba, Foto: Profimedia

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...