DRŽITE PEŠKIRE, BRIJAČE I KOZMETIKU DALJE OD KUPATILA: Stručnjaci su dali ODLIČAN razlog za to!
Foto: Profimedia

NIJE DOBRO PO VAS

DRŽITE PEŠKIRE, BRIJAČE I KOZMETIKU DALJE OD KUPATILA: Stručnjaci su dali ODLIČAN razlog za to!

Žena -

Za razvoj virusa i bakterija često su odgovorne toplota i vlaga, pa bi bilo najbolje da određene proizvode ne držite na policama u kupatilu.

Stručnjaci ističu da varijacije u temperaturi i vlazi mogu narušiti njihov kvalitet, učiniti ih manje efektivnim i skratiti im rok trajanja i savetuju da lekove, ukoliko ih koristite, premestite na suvo i hladnije mesto. Vlažno i mokro okruženje kupatila pogodno je za stvaranje buđi i bakterija pa bi bilo najbolje da peškire premestite u ormar. Ukoliko nemate prostora u ormaru, vodite računa da vam kupatilo ima dobru ventilaciju i da je konstantno provetreno.

foto: Profimedia

S obzirom na to da kozmetiku treba čuvati na sobnoj temepraturi, kupatilo nikako nije dobro mesto za odlaganje. Četkice za šminku su posebno sklone nakupljanju bakterija i plesni. Isto važi i za lakove za nokte i parfeme. Takođe, u kupatilu ne treba ostavljati ni nakit, jer vlaga uzrokuje brže propadanje. U kupatilu ne trebate držati ni brijače, jer ih vlaga i para otupe, ubrzaju proces oksidacije i rđanja metala.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Klix.ba, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track