KAKO KUPUSOM OFARBATI JAJA ZA USKRS: ovaj trik je oduševio sve domaćice na Internetu
Foto: Shutterstock

Bez kupovnih boja, bez hemikalija

KAKO KUPUSOM OFARBATI JAJA ZA USKRS: ovaj trik je oduševio sve domaćice na Internetu

Žena -

Tirkizna je jedna od omiljenih i najoriginalnijih boja za farbanje jaja, a svi se pitaju kako dobiti najbolju nijansu, piše Lovesensa

Ključ nije u kupovnim klasičnim bojama za jaja, već je savršena tirkizna boja proizvod majke prirode. Verovali ili ne, crvenim kupusom možete ofarbati jaja za Uskrs i dobiti jedinstvenu tirkiznu boju. Mnogi koji su probali da ofarbaju jaja ovom namirnicom bili su oduševljni krajnjim rezultatom, a mi vam preporučujemo da uskršnju korpu ulepšate maštovitim tirkiznim jajima sa šljokicama.

Potrebno vam je: 12 kuvanih jaja, glavica crvenog kupusa, 4 kašike alkoholnog sirćeta, četkica, gliter (šljokice).

Iseckajte crveni kupus. U šerpu sipajte 5 šolja vode i dodajte kupus, pa pustite da ključa 30 do 45 minuta. Ostavite kupus da se potpuno ohladi, pa ga izvadite iz vode. U vodu u kojoj se kuvao kupus dodajte 4 kašike alkoholnog sirćeta i dobićete boju za farbanje jaja.

Stavite jaja u duboku šerpu ili pleh, važno je da budu razmaknuta, a zatim ih prelijte dobijenom bojom. Jaja izvadite iz boje nakon sat vremena ako želite svetliju boju, a ukoliko vam se sviđa jarka tirkizna, onda ih ostavite da odstoje u boji 2 sata. Potrebno je da prevrnete jaja na drugu stranu na svakih pola sata kako bi boja bila ravnomerna. Jaja možete ostaviti u farbi i preko noći, ali je važno da ih držite u frižideru.

Kada se tirkizna jaja osuše, na četkicu stavite malo zlatnog glitera. Držite četkicu natopljhenu šljokicama iznad jajeta i provucite je kroz prste kako bi se sjaj ravnomerno rasporedio po jajetu.

PROČITAJTE JOŠ:

HIT ZA USKRS 2019. GODINE - EVO KAKO DA OFARBATE JAJA NA PARI (VIDEO)

SAZNAJTE KAKO DA SAMI NAPRAVITE MOZAIK JAJA ZA USKRS (VIDEO)

KAKO DA UKRASITE USKRŠNJA JAJA ZLATNOM FOLIJOM

Foto: Shutterstock

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track