ITALIJANI NADMAŠILI SAMI SEBE: Prolećna kolekcija mokasina za svačiji ukus i džep!
Foto: Promo

Ne propustite

ITALIJANI NADMAŠILI SAMI SEBE: Prolećna kolekcija mokasina za svačiji ukus i džep!

Žena -

Proleće donosi toplije vreme, pa samim tim zahteva i nešto laganiju obuću u odnosu na onu koju nosimo zimi. Mokasine se čine kao idealan odabir za ovo godišnje doba, a njihovo poreklo i nastanak krajnje su zanimljivi.

Mokasine imaju dužu istoriju nego što možete da zamislite. U enciklopediji Britanika mokasine su opisane kao “ravne cipele bez potperica od meke kože, pri čemu đon može biti čvrst ili mekan i fleksibilan”.

Kod mokasina koje imaju mekani đon, đon je podignut sa strane i preko prstiju, gde se spaja sa naboranim šavom na vrhu cipele u obliku slova U. Gornji deo mokasine najčešće je ukrašen nekim vezom, perlama ili nekim drugim ukrasima, u zavisnosti od toga da li se radi o muškoj ili ženskoj cipeli.

Američka indijanska plemena nosila su neku vrstu mokasina bez đona. One su bile idealne za kretanje po šumskom terenu i za lov. S druge strane plemena koja su boravila u planinskim krajevima, pričvršivali su na mokasine umesto onog što danas zovemo đonom, bizonsku kožu, kako bi one bile prikladnija obuća za teritoriju po kojoj se kreću.

Etimološki gledano reč mokasine potiče iz indijanskog jezika Pohvatan, gde reč makasin označava cipelu. Mokasina je nastala u Severnoj Americi, a smatra se da su indijanska plemena razvili različite varijante mokasina, i to u skladu sa klimatskim i teritorijalnim uslovima.

Vremenom su mokasine “zarazile” i evropske narode. Bile su izuzetno popularne sve do pojave industrijalizacije. U doba tih procesa bile su skrajnute u suvenir šopove, pa sve do Drugog svetskog rata. Posle Drugog svetskog rata ponovo su se vratile u modu. Od tada pa sve do danas neizostavna su obuća u svakom cipelarniku, bilo muškom ili ženskom, a smatraju se jednom od najudobnijih cipela, kao i cipela pogodnih za kombinovanje.

Mi vam u nastavku predstavljamo jedne od najusavršenijih i ujedno najsavršenijih mokasina, i to onih italijanskih od 100 odsto prirodne kože. Italijani su poznati po sofisticiranom dizajnu, primamljivim bojama i kvalitetu, no ovom prolećnom kolekcijom mokasina za 2019. godinu nadmašili su sami sebe.

Landucci 801 model je kog krasi jednostavnost i klasičnost. Dostupan je u više boja, a idealan je za kombinovanje u svim prilikama. Možete da ih poručite po ceni od 5.490 rsd pritiskom OVDE ili na broj telefona 011/4420-502 radnim danima.

foto: Promo
foto: Promo

Black Prive Italiano 20-19 zanimljiv je model ukrašen pertlom na vrhu. Mi vam ih nudimo u kombinaciji dve boje teget i žutoj. Možete da ih poručite OVDE ili na broj telefona 011/4420-502 radnim danima po ceni od 4.990 rsd.

foto: Promo

U našem asortimanu nalazi se i nešto klasičniji model, u odnosu na prethodni, ukrašen pertlom, a nosi naziv Vittoria Bellini Walking 6070. Nudimo vam ga u kombinaciji dve boje svetlo plavoj i crvenoj. Možete da ih poručite OVDE po ceni od 5.990 rsd ili na broj telefona 011/4420-502 radnim danima.

foto: Promo

* Još sjajnih modela mokasina za proleće i leto pronaći ćete pritiskom OVDE po pristupačnim cenama.

foto: Promo

* A, još sjajnih proizvoda po pristupačnim cenama OVDE.

(Promo - tekst / Foto:Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track