Najnovije vesti

RECEPT KOJI SE ODVAJKADA LJUBOMORNO ČUVA! Za 3 sata napravite čuveno jagnjeće pečenje U MLEKU!
Foto: Profimedia

VRUHUNSKI SPECIJALITET

RECEPT KOJI SE ODVAJKADA LJUBOMORNO ČUVA! Za 3 sata napravite čuveno jagnjeće pečenje U MLEKU!

Žena

Recept za jagnjeće pečenje u mleku nije jedan od onih koji se deli s bilo kim. Svojevremeno, on se isključivo prenosio u nasleđe po ženskoj liniji - ćerkama i snajkama... Za pripremu ovog vrhunskog specijaliteta neće vam trebati više od tri sata, a oduševićete svakoga ko sedne za vašu trpezu.

 

Sastojci:

 

2 kg jagnjećeg buta ili plećke bez kosti


2 l mleka


1/2 l jakog bujona od povrća (šargarepa, celer, crni luk, biber, lovorov list)


2 kg krompira


so


peršun


ulje

 

Priprema:

 

Meso isecite na veće komade, poređajte u dublju šerpu i zalijte mlekom. Kuvajte oko sat i po na srednjoj vatri. U pekač ili dublji pleh sipajte ulje, poređajte meso, oljuštene cele krompire poređajte oko mesa, prelijte bujonom i mlekom koje je ostalo od kuvanja mesa. Pekač poklopite ili stavite aluminijumsku foliju preko pleha.

 

Pecite sat do sat i po vremena (da krompir upije svu tečnost i lepo se zapeče). Pred kraj otklopite ili skinite foliju.

 

Pospite peršunom i služite uz kajmak.

 

foto: Profimedia

Kurir.rs/Lepaisrećna/Foto: Profimedia

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...