5 NAJBOLJIH ČAJEVA ZA BRZO MRŠAVLJENJE: Svakog dana popijte šoljicu i skinite masne naslage
Foto: Shutterstock

Do leta ćete se rešiti viška kilograma

5 NAJBOLJIH ČAJEVA ZA BRZO MRŠAVLJENJE: Svakog dana popijte šoljicu i skinite masne naslage

Žena -

Čajevi su najmoćniji prirodni lek za razne tegobe, a mnogi od njih imaju prelep ukus i svaka šoljica predstavlja savršen užitak, piše Lovesensa.

Pored ukusa i uživanja, nauka je potvrdila da određene vrste čajeva mogu pomoći da brže izgubimo višak kilograma, postanemo vitkiji i zdraviji...

Jedan od vodećih čajeva za mršavljenje je zeleni čaj koji je bogat katehinom, antioksidansom koji ubrzava metabolizam i podstiče topljenje masnih naslaga, a sličan efekat ima i matcha čaj. Pu erh je jedna od najstarijih vrsta čajeva u Kini i pripada grupi crnih čajeva. Uglavnom se pije nakon obroka, a istraživanja su pokazala da reguliše nivo šećera i masnoće u krvi što ga čini odličnim saveznikom u borbi protiv gojaznosti.

Crni čaj je bogat antiokisdansima, a istraživanje sprovedeno na 111 ljudi dokazalo je da ukoliko svakog dana pijemo 3 šoljice crnog čaja, uspećemo da smršamo i smanjimo obim struka. Oolong čaj je karakterističan po specifičnom slatkastom ukusu, ali i po tome što je prirodni sagorevač masti. Ako svakog dana pijete oolong čaj, istraživanja pokazuju da su rezultati vidljivi nakon 6 nedelja. Poslednji, ali ne manje vredan je beli čaj za koji je dokazano da podstiče razgradnju masnih ćelija i sprečava stvaranje novih.

PROČITAJTE JOŠ:

NEVEROVATNO OTKRIĆE - UVEČE PIJTE OVAJ NAPITAK I KILOGRAMI ĆE UBRZO NESTATI

MESEČNI HOROSKOP ZA JUN 2019. GODINE

3 JEDNOSTAVNA TRIKA DA UŠTEDITE I PRIVUČETE NOVAC

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track