Najnovije vesti

TRIKOVI POZNATIH ŠMINKERA SU SADA I VAŠI: Postoje pravila koja morate POŠTOVATI da bi vam lice delovalo kao da ste krenuli da prošetate CRVENIM TEPIHOM!
Foto: Profimedia

kao profesionalac

TRIKOVI POZNATIH ŠMINKERA SU SADA I VAŠI: Postoje pravila koja morate POŠTOVATI da bi vam lice delovalo kao da ste krenuli da prošetate CRVENIM TEPIHOM!

Žena

Sve žene žele idealnu šminku na licu, koja deluje kao da ju je uradio šminker, bez da smo ga platile. Tako nešto nije nemoguće. Otkrivamo vam trikove koje možete koristiti kako biste postigle efekat perfektne šminke.

 

foto: Profimedia

Puder

 

Tonirane kreme sa blago svetlucavim česticama ili lagani tečni puder su najbolje rešenje za problematičnu kožu. Teški puderi zatvaraju pore i kožu čine znatno starijom, dok će lagani tečni puder sa svetlucavim česticama dati iluziju blistave kože i svežeg tena.

 

Puder nanesite u što tanjem sloju, možete koristiti sunđerčić kako biste dozirali količinu ili upotrebite trik sa maramicom - nakon što ste nanele puder pritisnite maramicu uz lice kako biste skinule sav višak proizvoda.

 

Prevelika količina pudera će se zavući u bore i pore i učiniti ih vidljivijim. Na kraju možete da dodate i malo pudera u prahu kako bi sve ostalo na svom mestu.

 

Rumenilo

 

Umesto prah rumenila koristite krem rumenila ili rumenila u stiku i utapkavajte na lice sunđerom ili srednjom veličinom četke.


Birajte sveže boje rumenila, poput tona breskve ili sa roze tonom. Malo rumenila koje vam ostane na četkici možete naneti na orbitalni luk kapka, jer će tako oko dobiti svežinu.

 

foto: Profimedia

Senke

 

Koristite neutralne boje. Izbacite iz upotrebe jarkoplave, zelene i pink nijanse senki. Šminka koja podmlađuje bazira se na neutralnim, prirodnim nijansama.

Kao osnovu koristite senke boje slonove kosti, bež, kajsija boje ili nežnoroze. Uz ivicu oka nanosite dim sive, smeđe, ljubičaste i sivoplave nijanse senki.

 

Maskara

 

Tokom godina i trepavice postaju ređe, ako koristite maskaru za gustinu, pogrešićete. Naime, vaše trepavice ne mogu izdržati dodatnu težinu te će se izravnati.


Upravo zbog toga se preporučuje korišćenje maskare za produžavanje trepavica koja nije toliko teška. Takođe, birajte one sa što tanjim četkicama, jer ćete tako maskaru lakše naneti na trepavice. Uprkos tome što ističe lepotu očiju, posle 40. izbegavajte da maskaru stavljate na donje trepavice jer tako naglašavate sitne bore oko očiju.

 

foto: profimedia

Obrve

 

Veoma je važno da popunite obrve na pravi način jer će one dati licu poseban i osvežen izgled. Naspram boje kose birajte toplije tonove olovke ili senke za obrve. Izbegavajte crnu ili sivu boju.

 

Popunite ih blago da deluju prirodno i da vas ulepšaju, a ne da vam daju grub izgled. Već nekoliko godina u trendu su obrve koje deluju prirodno i nisu mnogo istanjene, već prate prirodni luk. Ukoliko preterate sa upotrebom pincete, pogled će delovati začuđeno, a bore oko očiju će biti uočljive.

 

Šminka

 

Naglašene boje karmina u prvi plan ističu bore na obrazima i oko usana, pa se ženama posle 35. godine savetuju svetlije nijanse. Posebno bi trebalo da izbegavate olovke za usne.

 

Najbolji izbor za žene u srednjim i starijim godinama su hidratantni karmini. Istina, morate ih češće popravljati, ali trud će se isplatiti. Oni stvarno najbolje deluju.

 

foto: Profimedia

Kurir.rs/Super žena/Foto: Profimedia

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...