NIJE SAMO HAJA ŽRTVA SUROVOSTI ŠEIKA MUHAMEDA: On ima 5 žena i sve su proživele GROZOTE sa njim! Oženio je čak i svoju BLISKU ROĐAKU!
Foto: Profimedia

UŽASAN MUŽ

NIJE SAMO HAJA ŽRTVA SUROVOSTI ŠEIKA MUHAMEDA: On ima 5 žena i sve su proživele GROZOTE sa njim! Oženio je čak i svoju BLISKU ROĐAKU!

Žena -

Svet prethodnih dana drma saga vladara Dubaija čija je voljena supruga Haja nestala bez traga u februaru, da bi se ispostavilo da je zapravo pobegla sa dvoje dece, zbog straha od njegove surovosti.

Zanimljivo je da šeik Muhamed bin Rašid al-Maktum ovo nije dobro podneo, a bes i tugu čak ni ne pokušava da sakrije, upravo suprotno - transparetno ih pokazuje. Naime, on već danima na svojoj službenoj Internet stranici objavljuje poeziju, koju i inače piše, ali ovog puta stihovi su umesto žudnjom za ljubavlju obojeni gorčinom.

foto: Profimedia

"O draga, više ništa ove nema da se kaže. Umorila me je tvoja samrtna tišina", piše šeik, a potom i "Više nema mesta za tebe ovde. Nije me briga ni da li si živa ili mrtva".

Sasvim je očigledno da su ti redovi posvećeni jordanskoj princezi Haji bin al-Husein, koja je bila jedna od njegovih šest zvaničnih žena, ali najmlađa, najglumoroznija i u javnosti najzastupljenija. Zapravo, ne pamti se da je Maktum u poslednjim godinama viđen sa bilo kojom drugom ženom.

Ipak, ovaj na oko idiličan odnos raspao se kao mehur od sapunice u februaru ove godine kada je Haja nakon meseci planiranja, pobegla sa njihovom decom - 11-godišnjom ćerkom Džalilom i 7-godišnjim sinom Zajedom i to prvo u Nemačku, a potom u London, gde sada traži azil, i gde je čeka oštra borba za razvod i starateljstvo nad decom.

Njegova ljubavna priča sa Hajom bila je najdostupnija javnosti, ali on ima još pet žena i 23-oje dece, zvanično, a nezvanično i preko 30-oro. Haja i Muhamed bračne zavete razmenili su posle dve godine veze i to na na intimnoj ceremonji 2004. u Omanu, a zajedno su često boravili u Velikoj Britaniji, gde su bili deo tamošnje elite i redovni gosti najprestižnijeg događaja - Rojal Askota.

foto: Profimedia

Ovaj brak došao je nakon brojnih šeikovih afera i ljubavnih lutanja, a dočekan je na nož u javnosti s obzirom da je Haja na neki način zamenila njegovu prvu, vrlo uvažavanu suprugu. Takođe, sa svojim modernim stilom života, specifičnim stilom odevanja i prozapadnjačkim stavovima, teško se uklapala u sliku savršene prve dame koju je Dubai priželjkivao.

Njegova prva i zvanična supruga jeste Šeika Hind Bint Maktum Bin Džuma Al Maktum, a ona je i njegova rođaka i to prvog kolena! Zajedno žive u palati u Dubaiju, a dobili su 12-oro dece tokom svih odih godina. Šeika je ta koja ima kontrolu nad njihovom, a po potrebi i nad decom koje je šik dobio u ostalim brakovima.

Druga je na red došla Dilajla Alula iz Libana, sa kojom je u braku od 1979. godine i sa kojom ima četiri ćerke. Potom se venčao sa Marokankom, čiji identitet nije poznat javnosti i kojoj nema ni traga ni glasa već 20 godina! Jedino što se zna jeste da je njenu decu odgajala prva žena Hind, i da su se preselili u Veliku Britaniju kada su odrasli.

foto: Profimedia

Četvrta žena na redu bila je Grkinja Zoe Grigorakos, ali brak je veoma brzo poništen. Dobili su ćerku, koja je odrastala sa majkom u Grčkoj i to kao katolkinja. Ona se , ipak, vratila u Dubai kada je odrasla, promenila veru u islam i uzela arapsko ime.

Jedna od šeikovih žena bila je nemačka manekenka čije ime nije poznato javnosti, sa kojom je dobio i sina. Međutim ni ovaj odnos nije potrajao, a sudbina ove Nemice nije poznata.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Žena/Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track