NAPRAVITE FRIZURU BEZ FENA I PEGLE: Osušite i stilizujte SVE TIPOVE KOSE prirodnim putem!
Foto: Profimedia

tokom leta zaboravite preparate

NAPRAVITE FRIZURU BEZ FENA I PEGLE: Osušite i stilizujte SVE TIPOVE KOSE prirodnim putem!

Žena -

Kosa će vam biti zahvalna ako na odmor pođete bez fena, figara ili pegle i pustite da se prirodno osuši.

Slede saveti kako da najbolje osušite svaki tip kose bez upotrebe fena:

foto: Profimedia

Kovrdžava kosa

Kovrdžavu kosu posle pranja zamotajte u peškir tako da glavu zabacite prema napred i peškir omotate tako da lagano pritisnete kovrdže prema temenu. Tako ćete dobiti prirodni volumen i učvrstiti kovrdže. Vaš glavni saveznik u nezi ovog tipa kose je kokosovo ulje. Zahvaljujući njemu će kovrdže tokom leta zadržati vlagu. Prstima ga nanesite po kosi i lagano umasirajte u vrhove.

foto: Profimedia

Talasasta kosa

Talasastu kosu malo je teže prirodno sušiti jer nikada ne znate kako će vam kosa na kraju izgledati. Nakon pranja istisnite višak vode peškirom kako bi kosa ostala vlažna i počešljajte je češljem sa širokim zupcima. Najvažniji korak je sprej za teksturu koji će održati talase u kosi i nakon što se ona osuši.

Možete da napravite frizuru koja će održati kosu talasastom. Podelite kosu na četiri jednaka dela i ispletite labave pletenice koje počinju od polovine glave. Tako ćete dobiti idealne, a opet čvrste talase u kosi. Napravite pletenice dok je kosa još vlažna i pustite da se kosa do kraja osuši.

foto: Profimedia

Ravna kosa

Ravna kosa poprilično je jednostavna za sušenje prirodnim putem. Međutim, problem je održati prirodni volumen kose tokom dana. Mokru kosu dobro osušite peškirom i zatim je pažljivo raščešljajte. Ravna kosa je izuzetno osetljiva kada je mokra pa trebate biti pažljivi. Tokom leta izbegavajte preparate za stilizovanje kose. Za volumen možete koristiti sprej od ulja čajevca dok je još vlažna.

foto: Profimedia

Kurir.rs/The Chalkboard, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track