POLOŽAJ U KOME SPAVATE SA PARTNEROM OTKRIVA DA LI VAS VARA: Jedna poza pokazuje da VEROVATNO ima DRUGU, iznenadića vas KOJA!
Foto: Profimedia

DOKAZI STRUČNJAKA

POLOŽAJ U KOME SPAVATE SA PARTNEROM OTKRIVA DA LI VAS VARA: Jedna poza pokazuje da VEROVATNO ima DRUGU, iznenadića vas KOJA!

Žena -

Možda niste znali, ali položaj u kome spavate sa partnerom otkriva koliko je vaša veza stabilna i čvrsta. Takođe, ukoliko ste nedavno promenili položaj u kome ste uvek spavali, to može ukazivati na probleme u intimnom odnosu, tvrde stručnjaci. Zanimljivo je, međutim, da su neke od poza koje bi mogle da se povežu sa neverstvom i problemima, vrlo popularne među partnerima, što nije lako objasniti.

Okrenuti leđima, uz razmak: Možda vas razdvaja prevara

Čak 34 posto parova kaže da spavaju svaki na svojoj strani kreveta i okrenuti leđima jedno drugome. Stručnjaci kažu da se to može povezati i sa osećajem sigurnosti u vezi, zbog čega nema potrebe da se preterano iskazuje privrženost.

foto: Profimedia

To je prihvatljivo objašnjenje u većini slučajeva, ali ako ste nekada spavali čvrsto priljubljeni, a odjednom ste se razdvojili u krevetu, to je znak za uzbunu. Naime, stručnjaci kažu da je to jedan od najpopularnijih položaja spavanja kad je jedan od partnera neveran.

To se objašnjava podsvesnim osećajem da ne želi više da se približi drugom partneru kako ne bi prepoznao znakove prevare, na primer osetio miris tuđeg parfema, video ugriz na vratu i slično. Ukratko: obratite pažnju i na ostale znakove neverstva, na primer napuštanje prostorije kada razgovara telefonom, sms poruke u gluvo doba, tuširanje odmah po dolasku kući i slično.

Poljubac leđima - razdvojeni uz dozu intime

Partneri spavaju okrenuti leđima, ali su leđa priljubljena jedno uz drugo. Za ove partnere može se reći da se osećaju sigurno u vezi i ne osećaju potrebu da iskazuju privrženost. Ipak, ostaju priljubljeni jedno uz drugo, a neretko isprepliću i noge, što daje osećaj povezanosti i sigurnosti.

foto: Profimedia

Kod ovakvog načina spavanja verojatno je reč o partnerima koji su snažne ličnosti i imaju interesovanja koja ne dele, ali im to ne smeta da se podržavaju. Tu pozu noću zauzima oko 22 posto parova.

Položaj kašike. Dok je veza još uvek sveža

Jedan partner leži na boku, a drugi je priljubljen uz njegova leđa. Poza je najčešća kod parova koji su relativno skoro počeli da se zabavljaju, čak 48 posto njih noću spava u toj pozi, a često upravo u toj pozi vode ljubav. Zanimljivo je da kad veza odmakne to više nije najudobnija poza, pa je bira tek 16 posto parova. Ostali kažu da u tom položaju imaju poteškoća sa spavanjem.

foto: Profimedia

Bezobrazno 'prase'

To je poza u kojoj se jedan partner raširi preko celog kreveta, dok drugi mora da se snađe na malo prostora koji je ostao. Veći deo kreveta navodno češće zauzimaju muškarci, iako to mogu biti i žene, a ovu pozu najčešće bira oko 14 posto parova.

Teško je reći koji su uzroci nepravedne raspodele prostora u krevetu, osim da momci verovatno, gledaju kako da im bude udobno i ne misle na ženu.

Njuškanje - znak duboke intime

Reč je o položaju u kojem žena spava na muškom ramenu, a on miriše njenu kosu. Tu pozu bira oko osam posto parova, a svi se slažu s tim da može biti neprijatna i naporna. Osim što može dovesti do toga da muškarcu utrne ruka, i žena je u neprirodnom položaju, pa joj može postati neudobno. Zato je ovo poza u kojoj partneri najčešće provedu kratko vreme dok razgovaraju, pre nego što utonu u san.

foto: Profimedia

Isprepleteni dok je ljubav još jaka

Novi ljubavnici često spavaju u pozama koje im omogućavaju da potpuno isprepliću tela. Kako je to često vrlo neprijatan i naporan položaj, ne čudi što ga bira samo 6 posto parova u dugim vezama.

Ostali kažu da se tako zapetljani nikako ne mogu naspavati, a veliki je problem to što će obavezno probuditi partnera ako moraju da ustanu u toalet, ili zato što im se ne spava.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Daily mail/Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja