Najnovije vesti

GRČKI PČELAR SVAKE GODINE STAVLJA IKONU U KOŠNICU! Ono što se desi je BOŽIJE ČUDO i ponovi su uvek na ISTI NAČIN!
Foto: Saša Urošev/Ilustracija, Profimedia

NEVEROVATNO

GRČKI PČELAR SVAKE GODINE STAVLJA IKONU U KOŠNICU! Ono što se desi je BOŽIJE ČUDO i ponovi su uvek na ISTI NAČIN!

Žena

U regionu Kapandriti u blizini Atine, desila se divna stvar. Pre deset godina, pobožni pčelar po imenu Isidoros Timinis, pomislio je da u jednu od svojih košnica postavi ikonu Raspeće Gospoda. Ubrzo nakon toga, kada je otvorio košnicu, bio je zapanjen, pčele su pokazale toliko poštovanje i odanost ikoni, jer su je „izvezle“ u vosku, a ipak ostavile otkriveno lice i telo Gospoda. Od tada, svakog proleća, on stavlja u košnice ikone Spasitelja, Bogorodice i Svetitelja, a rezultat je uvek isti. Već nekoliko decenija Sidoros Timinis čuva tradiciju: svakog proleća stavi ikone Hrista Spasitelja i Bogorodice u svoje košnice, kako bi blagoslovio pčele i godišnju proizvodnju meda.

I svake godine dolazi do istog misterioznog fenomena: pčele „prekriju“ ikonu voskom i samo ostave otkriveno lice i telo Isusa Hrista.

foto: Profimedia

Jednom sam doneo ručno oslikanu ikonu iz manastira, koja je predstavljala golgotu sa tri krsta. Pčele su „izvezle“ voskom celu površinukompozicije, ostavljajući da se jasno vidi krst Hristov i pokajani razbojnik sa desne strane, dokrazbojnik sa leve strane krsta je bio prekrivendebelim slojem voska.

Poslednji put kada sam otišao, mi smo stavili uikonu Svetog Stefana prvomučenika iarhiđakona, čije ime naša skromna izdavačka kuća nosi. Kao što možete videti sa slike koje smo ovde objavi, cela ikona je odevena u vosak,ostavljajući otkriveno lice i telo.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Foto: Saša Urošev/Ilustracija, Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...