Najnovije vesti

AKO OVAKO PERETE VEŠ, RIZIKUJETE DA GA UNIŠTITE! Morate da pazite šta perete ZAKOPČANO, a šta OTKOPČANO!
Foto: Shutterstock

saveti koji će sačuvati veš

AKO OVAKO PERETE VEŠ, RIZIKUJETE DA GA UNIŠTITE! Morate da pazite šta perete ZAKOPČANO, a šta OTKOPČANO!

Žena

Verovatno većina vas kod stavljanja veša u mašinu vodi računa da slučajno ne pomeša beli i šareni, a ne razmišljate da li neki komad odeće treba staviti zakopčan ili otkopčan.

Zato ćemo vam dati nekoliko korisnih saveta.

  • Odeća koja ima patent-zatvarač se pre stavljanja u mašinu mora zakopčati jer, ukoliko se ubaci otkopčana, može da ošteti drugu garderobu, ali i da izgrebe vrata veš-mašine. Zbog toga i proizvođači mašina u uputstvima za korišćenje uvek napominju da se rajsferšlusi obavezno zakopčaju pre pranja.
foto: Profimedia
  • Što se tiče odeće sa dugmadima (košulje, bluze i haljine), njih uvek treba prati otkopčane, jer zakopčana dugmad ne samo da se mogu iščupati nego i pocepati tkaninu na mestu gde je prišivena.
  • Odeća koja se zakopčava kukicama (brushalteri) često se kači na druge komade odeće u mašini i one osetljivije može da pocepa, a džemperima da izvuče niti. Ne možete ih ni zakopčati pre pranja jer prelabavo drže, pa se često otkopčaju. Zato te predmete perite odvojene u platnenoj kesici (kupuju se u prodavnicama veša, a ima ih i kod Kineza) - tako bi grudnjake trebalo i inače prati. Dešavalo se da žica izađe iz brusa u bubanj, pa iz njega ode dalje i pokvari mašinu.
foto: Profimedia

Kurir.rs/Foto: Shutterstock

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...