OVO SU NAČINI DA IZBEGNETE PRAZNIČNU DEPRESIJU! Osnovna stvar je da ne preterujete sa ALKOHOLOM!
Foto: Profimedia

BEZ ANKSIOZNOSTI

OVO SU NAČINI DA IZBEGNETE PRAZNIČNU DEPRESIJU! Osnovna stvar je da ne preterujete sa ALKOHOLOM!

Žena -

Iako su praznici za mnoge najradosniji period u godini, mnoge od same pomisli na povratan na posao hvata anksioznost. Onda piju još veće količine alkohola i stalno se vrte u začaranom krugu.

Tokom praznika, mnogi jedu "tone" slatkiša, nezdrave hrane i piju veće količine alkohola. Onda, zbog povratka u normalu pate od anksioznosti.

Dr Mark Vrajt, stručnjak za jetru sa Univerzitetske bolnice Sauthempton, rekao je da se tokom Božića i Nove godine popije ogromna količina alkohola, a da su groznica ili razdražljivost znakovi da ste preterali.

foto: Profimedia

- Konzumiranje alkohola u velikim količinama utiče na mentalno zdravlje. Nakon što se organizam privikne na takav, hedonistički način života, mogao bi da reaguje loše. Javiće se groznica, anksioznost i razdražljivost - kaže lekar.

Dodaje kako bi neki zbog povratka na posao mogli da postanu depresivni i ponovo počnu da piju veće količine alkohola kako bi se utešili.

- To je ljudima vrlo primamljivo, ali izaziva i zavisnost. Zato bi nakon Nove godine trebalo pripaziti na unos alkohola ako ne želite da preraste u nešto što treba lečiti - rekao je dr Vrajt.

foto: Profimedia

Nakon što prestanemo da pijemo, telo doživljava preporod. Obnavljaju se ćelije i krvi i jetre, bolje spavamo i bolje izgledamo.

Stalno konzumiranje alkohola čini ćelije krvi većim zbog čega se osećate umornije nego inače budući da te ćelije teže dostavljaju kiseonik po telu. Nakon što se odreknete alkohola, ćelije krvi će obnoviti u roku od tri meseca i osećaćete se puno poletnije i zdravije.

foto: Shutterstock

Kurir.rs/24sata.hr/Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track