ŠUTNULA DEČKA, DALA OTKAZ I KRENULA U AVANTURU! Živi u kombiju sa PSOM, a smislila je odličan način da zarađuje! (FOTO)
Foto: Profimedia

život na točkovima

ŠUTNULA DEČKA, DALA OTKAZ I KRENULA U AVANTURU! Živi u kombiju sa PSOM, a smislila je odličan način da zarađuje! (FOTO)

Žena -

Većina nas ponekad sanja o odustajanju od svojih starih života i razmišlja kako bi bilo lepo ostaviti sve iza sebe, slediti svoje snove i strasti i krenuti u epsku avanturu koja će nam promeniti život.

Sidni Ferbrače (24) je savršen primer da to nije samo sanjarenje, nego je takav san itekako moguće ostvariti. Ona sada putuje po Americi sa svojim psom Elom, nakon što je raskinula sa dečkom. Čak je sredila i svoje finansije, dala otkaz na svom starom poslu i sada radi puno radno vreme sa svog prenosnog računara, odnosno od kuće. Sidni je prava inspiracija za sve potencijalne avanturiste, pa ne čudi što je njena priča postala viralna jer je osvojila mnoga srca na društvenim mrežama.

foto: Profimedia

Nakon što je krajem 2017. godine raskinula sa tadašnjim dečkom upravo zbog različitih snova i strasti, Sidni je ubrzo isplanirala svoju avanturu. Dva meseca je radila čak tri posla, uštedela dovoljno novaca za kombi, pokrenula blog i godinu dana kasnije započela svoje putovanje sa zlatnom retriverkom Elom.

foto: Profimedia

"Uvek sam govorila da je ovo plan od tri do pet godina. Možda ću se za dve godine predomisliti, shvatiti da sam i dalje srećna i nastaviti sa svojim putovanjem. Dosad se nijednom nisam probudila i pomislila da sam pogrešila."

foto: Profimedia

Sidni je radila tri posla kako bi sebi priuštila kombi, a za sve koji se pitaju otkud joj tako lepe fotografije koje izgledaju kao da s njima živi i treća osoba, Sidni je otkrila da koristi stativ kako bi snimila uspomene svog psa i sebe. "Ono što najviše volim kad je u pitanju putovanje su nova iskustva, nove kulture i različiti ljudi. Priroda je predivna, a mogućnost svakodnevnog provođenja vremena u prirodi je pravi dar. Takođe je i najbolje iskustvo učenja koje sam dosad imala", rekla je.

foto: Profimedia

"Nikad ne biste pogodili da u zemlji ima toliko zanimljivih priča. Verovatno su mi najveći izazovi velike životne stvari i to što moja porodica nije fizički pored mene kada se one događaju. Na primer, nakon lakše automobilske nesreće, moj kombi je nekoliko dana bio na popravci i tada sam doslovno bila beskućnica i morala sam da boravim u jeftinim motelima koji su dopuštali pse. Moja retriverka Ela je imala operaciju kad je imala samo 4 meseca i nisam imala nikoga da mi pomogne kroz taj proces. Moja porodica čini sve što može iz Indijane u kojoj žive, ali ponekad je zagrljaj zaista jedino što je potrebno."

foto: Profimedia

Zajedno sa svojim psom dosad je prošla više od 20 saveznih država, a iako je pre toga morala puno da štedi i dobro isplanira svoju avanturu, Sidni objašnjava da su svi za to sposobni, bez obzira na okolnosti. "Ne treba vam puno novca. U takvu avanturu možete da se zaputite i sa decom. Možda će vam trebati malo više vremena dok sve ne organizujete i uštedite potreban novac, ali jednom kad se nađete na ulici - ništa nije važno osim budućnosti koju vam sada donosi istraživanje nove avanture", govori Sidni.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Bored Panda/Foto:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track