Najnovije vesti

ZA SAVRŠENE PALAČINKE VAM TREBA SAMO JEDAN SASTOJAK! Biće mekane iznutra i HRSKAVE po ivicama! Tope se u ustima!
Foto: Profimedia

čarolije u kuhinji

ZA SAVRŠENE PALAČINKE VAM TREBA SAMO JEDAN SASTOJAK! Biće mekane iznutra i HRSKAVE po ivicama! Tope se u ustima!

Žena

Palačinke su većini ljudi omiljena poslastica, a rado ih jedemo i u slanoj varijanti. Nije posebna filozofija napraviti ih, no one savršeno ispečene, sočne, vazdušaste, koje se tope u ustima samo pravi majstori umeju da zgotove.

Ipak, postoji niz trikova koji će vam pomoći u cilju da servirate najbolje palačinke, nit žilave nit prepečene, a jedan od istih ovih dana obilazi Internet.

foto: Profimedia

Reč je o "tajnom" dodatku koji palačinke pretvara u kulinarsko remek delo, a reč je o masnoći od slanine, iako to pomalo čudno zvuči.

A kako se uopste čuva i skladišti ova mast? Jednostavno je - ispršite slaninu na masti u tiganju, a potom izvadite slaninu i ostavite oko 30-ak minuta preostali sadržaj u tiganju da se ohladi. Potom mast procedite kroz cediljku u čistu teglicu. Sačekajte da se ohladi i stvrdne, pa tek onda zatvorite teglicu. Tako pripremljenu mast čuvajte u frižideru.

A kada dođe red na palačinke, umesto ulja ili maslica, tiganj premažite ovom mašću. Biće mekane i sočne iznutra, a hrskave po ivicama - baš onakve kakve želimo da budu.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Žena/Foto: Printscreen, Instagram

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...