Najnovije vesti

MAJKE OSEĆAJU KRIVICU KADA KUPE NEŠTO: To ih sprečava da UGODE sebi! OVI SAVETI će vam pomoći da PREVAZIĐETE takav STAV!
Foto: Profimedia

NIJE LAKO BITI RODITELJ

MAJKE OSEĆAJU KRIVICU KADA KUPE NEŠTO: To ih sprečava da UGODE sebi! OVI SAVETI će vam pomoći da PREVAZIĐETE takav STAV!

Žena

Nove majke podelile svoje savete nakon rođenja dece, a to se pogotovo odnosi na nove samohrane majke. Dovoljno je teško odgajati decu sa partnerom, ali samostalno odgajanje može biti pravi problem osobama koje nisu spremne za majčinstvo.

Rutine su jako važne i deca bolje funkcionišu kada imaju određen raspored. Deca treba da imaju određeno vreme za svaku aktivnost, kao što su ručak, pisanje domaćeg zadatka i slično, kako bi znala šta se od njih očekuje. Takođe će biti srećnija jer će se veseliti stvarima koje slede.

foto: Profimedia

Majke treba sebi da budu prioritet u životu. Naravno da to ne znači zanemarivanje dece, nego kada imate viška vremena, recimo dok vam dete spava, uradite nešto za sebe. To znači da recimo odete na frizuru ili kupite sebi novu odeću. Takođe iskoristite vreme kad vam neko čuva dete kako biste se odmorile i povratile energiju.

Vrlo je važan i budžet, to jest postavljanje budžeta kojeg ćete se pridržavati svaki mesec i nećete morati brinuti o dodatnim troškovima. Odgajanje dece je skupo i zahteva mnogo novca, ali i vi sebi možete priuštiti neke stvari ako dobro pazite na budžet.

Krivica će vas samo sputavati. Majke uvek žele priuštiti sve svojom detetu i kada sebi ipak nešto kupe, dolazi do pitanja: "Zašto ovaj novac nisam potrošila na nešto za svoje dete?" Nemojte da vas to sprečava jer krivica nikome ne pomaže, a i vi zaslužujete imati lepe stvari.

Najvažnije je imati dobru podršku. Porodica i prijatelji važni su u odgajanju deteta jer vam smanjuju psihički umor i stres, a mogu vam pomoći i u čuvanju i u brizi o deci. Važno je da im zatražite da vam pomognu i da razgovarate sa njima o svojim problemima.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Vecernji.hr/Foto: Profimedia

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...