Omiljeno predjelo možete spremiti i bez šunke, piše Lepa & Srećna.
Sastojci:
4 krupna krompira 2 veće šargarepe kiseli krastavčići tvrđi sir po izboru 5 kuvanih jaja majonez biber i so Priprema:
1. Oribajte dobro četkom krompir i šargarepu, pa ih skuvajte u posoljenoj vodi.
2. Ostavite ih da se prohlade, pa oljuštite. Skuvajte i jaja.
3. Krupno izrendajte krompir pa na tanjiru za serviranje formirajte prvi sloj salate viljuškom. Premažite krompir majonezom (treba vam barem 2 kašike), pa izrendajte šargarepu i formirajte novi sloj ravnajući ga viljuškom. Premažite majonezom.
4. Sada narendajte kisele krastavčiće u sito pa iscedite sok i rasporedite preko šargarepa. Ponovo premažite majonezom. Ponovite sloj krompira i šargarepe, mažući svaki majonezom.
5. Narendajte sir, pospite po krastavčićima, pa premažite majonezom. Oljuštite jaja i odvojite belanca pa ih narendajte preko salate. I ovaj sloj premažite majonezom, pa narendajte žumanca i ukrasite mirođijom. Ostavite da se dobro rashladi u frižideru.
Na sajtu Lepa & Srećna pročitajte još:
ZAPEČENI PIRE KROMPIR SA SIROM: može i od kuvanog ili instant krompira (RECEPT)
VITAMINSKA ČORBA OD POVRĆA: brzo i ukusno jelo "na kašiku" (RECEPT)
OBROK SALATA OD KUPUSA I SARDINE: brzo i zdravo jelo za post (RECEPT)
Foto: Shutterstock