PUNJENA PAPRIKA ZA POST: Recept na ulju ili na vodi
Foto: Shutterstock

PUNJENA PAPRIKA ZA POST: Recept na ulju ili na vodi

Žena -

Punjena paprika za post se može spremati na više načina, piše Lepa & Srećna.

Najjednostavnije je spremiti je na ulju, a kad je spremate za post na vodi, treba uneti neke izmene - pogledajte napomenu na kraju recepta.

Sastojci:

8 paprika

1 šolja pirinča

1 glavica luka

2 šargarepe

1 šaka oraha

1 kašika brašna

so, biber, suvi začin

1 dl kuvanog paradajza

1 veći krompir

peršun

Priprema:

Paprike operite i skinite peteljku pa izvadite seme. Pirinač operite u nekoliko voda. Propržite iseckan luk na malo ulja. Dodajte narendanu šargarepu i začine pa još malo propržiti. Orahe ovlaš izmrviti u avanu ili blenderu ili krupnije iseckati. Dodati pirinač i orahe pa na vrlo tihoj vatri kratko propržiti da se ne zalepi za dno. Ohladiti pa puniti svaku papriku do oko 2/3. Zatvoriti kolutovima krompira ili paradajza. Paprike poređajte uspravno u dublju šerpu. Nalijte vodom da ogreznu i kuvajte oko pola sata. Protresajte šerpu s vremena na vreme. Sipajte brašno na malo toplog ulja pa zagrejte da pobeli. Dodajte kuvani paradajz sos i vodu, pa začinite po želji. Vodite računa da sos ostane ređi, pa njime prelijte paprike i stavite ih da se još malo kuvaju ili ih zapecite u rerni. Napomena: ako spremate na vodi, možete da prvo malo prokuvate polovinu kuvanog paradajza sa opranim pirinčem, šargarepom, lukom i orasima. Dodajte i malo vode po potrebi, ali pazite da mešavina ostane veoma gusta. Začinite je i njome punite pripremljene paprike. Za prelivanje, izmešajte kašiku brašna sa hladnom vodom, izmutite da nema grudvica i začinite pa dodajte u paprike u drugoj polovini kuvanja. Recept: Kika K. NA SAJTU LEPA & SREĆNA PROČITAJTE JOŠ: ITALIJANSKI OMLET SA FETA SIROM POSNA JELA NA VODI ITALIJANSKA SVADBENA SUPA

Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track