JEDNOSTAVAN RECEPT ZA LJUBITELJE KELJA: Evo kako da napravite ćušpajz od ovog povrća
Foto: Profimedia

RECEPT

JEDNOSTAVAN RECEPT ZA LJUBITELJE KELJA: Evo kako da napravite ćušpajz od ovog povrća

Žena -

Sastojci:

1 kg kelja

4 krompira

3 čena belog luka

2 kašičice ulja

malo kumina, soli, bibera i peršuna

1 kašičica brašna

maslinovo ulje

Priprema:

1. Kelju odstraniti deblji deo, oprati ga i iseći na osmine. Staviti ga u vrelu vodu i kratko prokuvati.

2. Na malo ulja ugrejati iseckan beli luk, dodati mu krompir isečen na kockice, malo pobrašniti i dodati kelj. Zaliti hladnom vodom tek toliko da ogrezne. Začiniti solju, biberom, biljnom mešavinom i dodati nekoliko zrna kumina (1/2 kašičice). Kuvati sve još oko 20 minuta. Gotovo jelo posuti peršunom.

3. Za vreme kuvanja nije potrebno poklapati šerpu da bi kelj zadržao zelenu boju.

(Kurir.rs/Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track