Jednostavna priprema u ekspres loncu daje vremena domaćici da spremi prilog dok se svinjetina krčka, piše Lepa & Srećna.
Sastojci: 600 gr svinjetine 300 gr pelata u konzervi 1-2 sveža ili zamrznuta paradajza so i biber origano tucana paprika po ukusu 1 kašika vinskog sirćeta 1 kašika šećera po ukusu masline i kapari
Priprema: Odaberite meso od plećke bez kostiju ali ga očistite od viška masnoće. Isecite na krupnije parčiće pa propržite kratko sa svih strana da se zapeče. Stavite u ekspres lonac, dodajte izdrobljeni pelat i iseckan oljušten paradajz. Dodajte začine i nalijte vodom da ogrezne pa kuvajte u dobro zatvorenom loncu oko 20 minuta od trenutka od kada počne da pušta paru. Tada isključite i ostavite da meso lepo omekša u pari. Izvadite svinjetinu iz lonca pa razdvojite na sitnije komadiće pomoću dve viljuške. Vratite u lonac i dodajte još začina po želji. Servirajte sa odabranim prilogom i pospite rendanim kačkavaljem ili parmezanom. Ukrasite listom peršuna.
NA SAJTU LEPA & SREĆNA PROČITAJTE JOŠ:
BAKIN ČAJ ZA IMUNITET - RECEPT
VITAMIN D NIJE ZAŠTITA OD KORONA VIRUSA - EVO KAD JE ŠTETAN!
7 STVARI U KUHINJI KOJE TREBA DA ČISTITE SVAKOG DANA
(Kurir.rs / Lepa & Srećna / Foto: Shutterstock)