Najnovije vesti

5 STVARI ZBOG KOJIH ODMAH TREBA DA POVUČETE RUČNU I RASKINETE! Ovo su toksične veze i evo zašto je TEŠKO prekinuti ih!
Foto: Profimedia

povedite računa

5 STVARI ZBOG KOJIH ODMAH TREBA DA POVUČETE RUČNU I RASKINETE! Ovo su toksične veze i evo zašto je TEŠKO prekinuti ih!

Žena

Iako znamo da su sve veze različite i da ih nikako ne treba upoređivati, kako sa bivšim pa tako i sa tuđim, mnogi ostaju u toksičnim odnosima u nadi da će se "nešto promeniti vremenom i biti sve kako treba". Ljudi i te kako ulažu vremena i osećanja u svoje odnose, pre svega, te im je često teško da shvate da pojedino ophođenje nikako ne zalužuju u partnerskim odnosima, te da osoba sa kojom u suštini pate - nije jedina na svetu i zasigurno ih neće usrećiti. 

Pošto "nada umire poslednja", toksične odnose posebno je teško prekinuti, jer bol koji za njima dolazi mnogi izuzetno loše podnose. 

1. Slatka tajna uopšte nije tako slatka

Ukoliko vas partner, nakon dosta provedenog zajedničkog vremena, još uvek nije upoznao s prijateljima i porodicom - to mnogo govori o njegovim "planovima" sa vama. Ako vas drži u tajnosti ili svojim prijateljima nikako ne priča o vama, on zasigurno ne planira da ostvari ozbiljnu vezu. Barem ne s vama.

2. Konstantno otkazivanje

Kvalitetno zajedničko vreme vezu čini stabilnom i uspešnom. Međutim, ako te planove "kujete" samo vi, ako samo jedna strana biva domišljata u vezi i pronalazi nove aktivnosti, dok istovremeno druga strana planove sabotira ili čak otkazuje, vreme je da pronađete nekog drugog ko će se jednako truditi da vezu učini zdravom i zanimljivom.

3. Neveran vam je

Zdrava veza zasniva se na poverenju i lojalnosti, a prevara je u većini slučajeva jedan od glavnih razloga za raskid. Bez obzira radi li se o fizičkoj ili o emotivnoj prevari, ne zavaravajte se. Prevaru nemojte tolerisati partneru. 

4. Nasilje u vezi

U zdravoj vezi poštenje, ljubav i tolerancija su ono što se traži. Ako, pored čestih zdravih rasprava vaš partner postaje i nasilan i spreman je da digne ruku na vas - to je siguran znak da je vreme da napustite tu nezdravu okolinu. Nijedna osoba ne treba da trpi nasilje.

5. Težite suprotnim stvarima

Iako je svako individua za sebe, zajednički cilj je ključan. Počnete li se sukobljavati oko budućih planova, pre ili kasnije će vaša veza pući.

foto: Profimedia

Kurir.rs, M.G/Klix/Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...