5 PRAVILA LETNJE NEGE KOJE ŽENE NE SMEJU PREKRŠITI: Evo u čemu grešite, pa vam je koža SUVA i nije blistava!
Foto: Profimedia

OBRATITE PAŽNJU

5 PRAVILA LETNJE NEGE KOJE ŽENE NE SMEJU PREKRŠITI: Evo u čemu grešite, pa vam je koža SUVA i nije blistava!

Žena -

Žene su često sreću za problemima na koži poput dehidrirane i suve kože bez sjaja ili pojavom akni, a evo o čemu treba voditi računa kako biste jesen dočekali blistavog i negovanog tena.

Treba podsetiti kako koža tokom letnjih meseci zahteva drugačiju negu nego tokom ostatka godine, a evo pet najčešćih grešaka koji mnogi rade.

Ne nanosite kremu na celo telo

Koža je leti sklonija isušivanju stoga nemojte štedeti na proizvodima za hidrataciju. Kad nanosite kremu ili losion, nemojte zaboraviti na delove tela koje često zanemarujemo poput stopala, pazuha ili linije bikinija.

foto: Profimedia

Pogrešno nanosite kremu s UV zaštitom

I koža ispod odeće izložena je suncu. Dakle, dobar je savjt naneti kremu na celo telo ili nositi odeću sa zaštitom od sunca. Mnogi često ne nanose dovoljne količine kreme s UV faktorom, što su pokazale i brojne studije.

Zaboravljate na piling

Piling je odličan saveznik za postizanje negovane kože jer se tako uklanjaju odumrle ćelije kože i različite nečistoće. Proces eksfolijacije je potreban koži celog tela, a ne samo lica. Nežni piling je dovoljno obaviti jedanput nedeljno, a sobe s osetljivom kožom treba da biruju blage pilinge koji su nežni za kožu.

foto: Profimedia

Ne pijete dovoljno vode

Visoke temperature i boravak na otvorenom podstiču unutrašnju dehidrataciju koja može prouzrokovati glavobolju i vrtoglavicu stoga je vrlo bitno unositi dovoljno vode. Stručnjaci preporučuju osam čaša vode dnevno.

Koristite istu kremu tokom cele godine

Ako tokom ostatka godine koristite teže i masnije hranjive kreme, leti ih zamenite onima s lakšim teksturama.

foto: Profimedia

Kurir.rs/K.Đ/Tportal, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja