OVO JE TRIK ZA SAVRŠENO PEČENU PILETINU! Ako želite da bude hrskava, morate da uradite OVO! (VIDEO)
Foto: Profimedia

SAVRŠEN RUČAK

OVO JE TRIK ZA SAVRŠENO PEČENU PILETINU! Ako želite da bude hrskava, morate da uradite OVO! (VIDEO)

Žena -

Prvi trik je da sa pripremom piletine počnete u hladnom ulju. Iako se kosi sa kulinarskim pravilom da se pre pripreme zagreje ulje, u tome je zapravo tajna hrskave kožice. Hladno ulje je francuski metod koji se koristi kako bi se dobila hrskava površina, a da se pritom meso ne preprži i postane suvo.

foto: Profimedia

Najpre izbockajte nožem stranu sa kožicom i to više od 30 puta, a drugu stranu probodite 5-6 puta. Stranu bez kožice prekrijte plastičnom folijom i izlupajte čekićem za meso. Zatim na piletinu ravnomerno nanesite so, biće vam potrebno otprilike pola kašičice soli. Ponovo pokrijte folijom i držite u frižideru između 1-8 sati.

Piletinu zatim obrišite papirnim ubrusom i pobiberite meso. U tiganj stavite ulje i meso, tako da strana sa kožicom bude okrenuta na dole. Tiganj zatim stavite na ringlu i pržite na srednjoj temperaturi. Preko mesa stavite veliku šerpu. Pržite dok donja strana ne poprimi zlatnu boju, a gornja strana ne dobije bledo roze boju po ivicama, to je otprilike nakon 7-9 minuta. Sklonite teret sa mesa i nastavite sa prženjem dok donja strana ne dobije braon boju i postane hrskava, to je još oko 6-8 minuta. Okrenite meso, smanjite temperaturu i pržite još oko 3 minuta.

Kurir.rs / stvarukusa.rs /M.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track