KNEDLE SA ŠLJIVAMA BEZ KROMPIRA! Evo kako da in napravite, nema ko ih ne voli!
Foto: Shutterstock

lako je

KNEDLE SA ŠLJIVAMA BEZ KROMPIRA! Evo kako da in napravite, nema ko ih ne voli!

Žena -

Evo kako da napravite knedle bez krompira.

Za testo:

300 g brašna

100 g griza

50 g margarina

3 jajeta

Za punjenje:

20-25 komada šljiva

1 kesica vanil šećera

200 g prezle

po ukusu cimeta i šećera

4-5 kašika ulja

malo soli

Priprema

U dublju šerpu sipati pola litre vode, dodati margarin pa kad proključa sipati brašno i varjačom mešati dok se sve ne sjedini. Skinuti sa vatre pa mikserom umutiti jedno po jedno jaje. Testo izručiti na pobrašnjenu površinu i posuti ga sa malo brašna. Ostaviti malo da se prohladi da se može rukom umesiti. Oprati i očistiti šljive. Testo malo rukama umesiti da bude glatko pa ga oblikovati kao rolat. Oštrim nožem seći šnite debljine 1,5 cm koje će padati na brašno. Svaku šnitu rukom malo raširiti pa na sredinu staviti pola šljive i sipati na nju malo vanilina pa poklopiti drugom polovinom šljive. Rukama oblikovati knedle i špuštati ih na brašno. U veću šerpu sipati vodui staviti da proključa. Dodati malo soli. U ključalu vodu pažljivo špuštati knedle da se kuvaju. Ja sam dobila 25 knedli pa sam kuvala u dve ture. Dok se knedle kuvaju na ulju propržiti prezlu. Knedle su kuvane kad isplivaju na površinu vode. Tada ih jednu po jednu vaditi francuskom (rešetkastom) kašikom i špustati na prezlu i malo ih prevrtati da se uvaljaju u nju.

foto: Profimedia

Kurir.rs / recepti.com/M.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track